Aki járt az idei Carstyling.hu Tuning Show-n, egészen biztosan belebotlott a hazánkban első ízben vendégeskedő belga különítmény, a Vag United felhozatalába.

A nyolc autóval érkezett csapat egy szép szeletet mutatott meg a tuning egyik fellegvárának számító ország szcénájából. A járművek többsége inkább a manapság divatos letisztult, ízléses átalakítások stílusjegyeit hordozta magán, köztük ez a 2006-os évjáratú, barna Peugeot 207-es is.

Az autó gazdája, Matthias Arron több éve finomítgatja már a gépet - mindig az aktuális szezonra - a 2012-es design pedig nálunk debütált.

A legszembetűnőbb átalakítás rögtön a gyönyörű aranybarna szín, mely akarva-akaratlanul is a Goldair-féle Pugot juttatja eszembe. Az árnyalat ez esetben a Lexus eredeti barnája, mely remekül passzol az autó karakteréhez.

A letisztult de mutatós lökhárítók egy márkaspecialista angol cég, az Ecosse termékei, ezeket oldalsó fronton az AutoStyle kasznival egybedolgozott küszöbeivel kötötték össze. A külsőt az összes felesleges sallangtól megszabadították. Jelek és díszlécek alapértelmezésként távoztak, de velük tartott a vonószem, a hátsó lökősön található szellőzők, az ablakspricnik, valamint a rendszámtáblák helyei is.

A kasznit házi szerelésű air-ride ("bag over coilover") süllyeszti a kerekekre. Az Universal Air légzsákjait a Raceland állítható magasságú gátlóira húzták fel, a rendszer pedig a Dakota Digital kontrollerével működtethető. Felnik terén elől 8x17, hátul 8.5x17 colos, kétrészes RH ZW3 garnitúra került fel, tükörpolírral, aranyszínű szelepekkel és csavarokkal. A Tuning Show-ra azonban már új papucsokkal érkezett a gép: az idei kedvenc az OZ Futura, 18x8.5 és 18x9.5 colos méretben, 215/35-ös Falken abroncsokkal szerelve.

A felnik mögött elől a Brembo Sportmaxx tárcsái, és az EBC betétei kaptak helyet, hátul Black Diamond  / Ferrodo Plus párost találunk.

A fékerő növelésére pedig szükség is volt, hiszen a gyári 90 lovas 1.6 HDI motort egészen 129 lóerőig, és 304 Nm-ig húzták fel. A recept lelkét Matthias saját programozású chiptuningja alkotja, míg a dízelmotorhoz a Forge intercoolerét, valamint a BMC légszűrőrendszerét csatlakoztatta, saját készítésű csövezéssel és kartergáztartállyal. Mindezeken felül kiiktatta a kipufogó gázok egy részét a motorba visszavezető EGR-szelepet is.

Végére hagytuk az igazi csemegét: az utastér - a műszerfal kivételével - kompletten átkárpitozásra került, a külsőhöz passzoló barna bőrrel, valamint világosabb árnyalatú alcantarával. A hifi alkatrészeinek helyet biztosító ajtópanelek, valamint az csomagtéri beépítés egyedi gyártások, a szőnyegek szintén Matthias tervei szerint készültek. A további kiegészítők legtöbbjét a GTi modellből adoptálták, így a kormányt, a váltót, a kéziféket, a pedálokat, valamint a küszöbléceket is.

Multimédia terén a JVC 2 dines fejegysége, valamint a Fusion NV-széria termékeiből összepakolt hangrendszer fokozza az utastéri örömöket. A csomagtér teljesen beépült, a pótkerék helyét a mélynyomó ládája, a pakolófelületet pedig az air-ride rendszer alkatrészei foglalják el.