A Twins Turbo Motorsports, munkaköri leírása szerint 1996 óta turbós benzinmotorok tuningjára szakosodott, utcára, valamint versenypályára szánt autókban egyaránt. Egyik legfelkapottabb építésük az ikerturbós Dodge Viper, ami bizonyára sokak számára ismerős lesz.

Köszönhető ez többek között napjaink népszerű közösségi oldalának, ahol egy-egy jobb kép hihetetlen megosztás-áradatot generál, amire aztán jórészt ész nélkül nyomja mindenki a lájkot, vagy hozza létre haszontalan kommentek ezreit anélkül, hogy egyáltalán tudná (vagy rosszabb esetben érdekelné), hogy tulajdonképpen miről is van épp nagyba' szó.

Csak reménykedni tudunk, hogy olvasóink többsége azért az érdeklődőbb kategóriába tartozik, mi ugyanis utánajártunk ennek a szétlájkolt viperának.

Az ominózus kép (lásd legfelül) a 2010-es SEMA Show-n készült, a kaliforniai cég ebben az évben debütált az autóval, melyet a Griffith Racing számára épített. A nagyszabású tuningkiállításon a K&N szűrők standjára hívták meg meg őket kiállítani, mint látni fogjuk nem is véletlenül.

Az 1997-es évjáratú sportautó igazán testhezálló építés a Twins Turbo számára, már ha abból indulunk ki, hogy a céget is egy ikerpár, Eric K, és Mark K vezeti. A Viper 8.3 literes V10-es blokkján ülő két hatalmas turbó mintha csak őket szimbolizálná, igaz a két csiga Borg Warner 1 és 2 névre hallgatnak. Gyártás szerint a Bullseye Power T4-es családjából származnak, szerény 80 mm-es turbináikkal egyenként 0.8 baron töltik töltik a levegőt a motorba.

A motortér másik domináns eleme az egyedi, CNC géppel esztergált gigantikus szívócsonk, melyet az ikrek a Hall Engineering and Design-al közös koprodukcióban gyártottak le. A rendszert MoTeC M800-as ECU vezérli, a programot pedig a téma egyik szaktekintélye, Shane Tecklenburg írta hozzá. A végeredményre nem lehet panasz: kicsivel több, mint 2,000 lóerő!

A légzést két jókora K&N direktszűrővel oldották meg, melyeket az orr-rész legelején található beömlőhöz vezettek ki. A hűtés egyébként is sarkalatos kérdés, hiszen a két turbó irtózatos forróságot termel, melytől a pilótafülkét, de még a motor takaróelemeit is védeni kell. Minderre már a projekt építése során gondja volt a Twins Turbo-nak. A kaszni, akárcsak az épített dragsterek, teljesen egyedi gyártású, becsövezett vázra épült újjá, a szigetelőlemezeket, a tűzfalat, de még a motorháztető belsejét is erősen hőálló arany bevonattal húzták be, akárcsak a McLaren F1 esetében.

A kaszni egyébként a Viper gyári vonalait követi, egyedül az átszabott első szoknya, a küszöbökből kivezetett kipufogók, valamint a dragstereket idéző, épített hátsó szárny buktatja le. Mindezek ellenére az autó utcára készült, és - a versenyeket kivéve persze - utcai használatban is van. Odakint még egy kis optikára is futotta, a vörös lángmintás airbrush-t a West Coast Choppers csapata alkotta, továbbá a 20-as krómfelni garnitúra sem éppen szokványos versenyautó-felszereltség.

A spártai utastér ugyanakkor már teljesen az utóbbi vonalat erősíti, itt a bukócsöveken, Sparco sportkormányon és sportüléseken, valamint a puritán műszerfalon kívül túl sok minden nem található.

A Viper számos megmérettetésen bizonyított már, köztük a legrangosabb a tavalyi Mojave Mile-on elért rekord, ahol az egy mérföldes gyorsulás után a legnagyobb abszolút célvonali sebességet sikerült elérnie, 223.9 mérföld/órával (360.3 km/óra). A rendezvényen egyébként saját 2010-es, 222.7 mph-s rekordját döntötte meg.