A VW-konszern egyes tagjainak pickup-osítása nem új keletű átalakítás, Jetta (vagy Bora) alapon viszont eddig még nemigen láttunk rá precedenst. Most elérkezett ez is, méghozzá egy amerikai cég munkásságága által.

A projektért felelős Smyth Performance Massachusetts-ben űzi az ipart, tulajdonosa, Mark Smith pedig társalapítója az egyik legnevesebb kinti kit-car vállalkozásnak, a Factory Five Racingnek is.

Ilyen háttérrel pedig nem csoda, hogy első osztályú konverzió született. A negyedik generációs Jettához (melyet az európai piacon a Bora-ként ismerünk) a cég egy, az új elemeket tartalmazó átalakító-készletet kínál, melyek felszerelését már a vásárlóra bízzák. Többek közt így rájuk vár a tető eltávolítása is a B-oszlop mögött, mindehhez pedig bizonyára pontos instrukciókat is mellékelnek majd.

A szettet kezdésként 50 példányban dobják majd piacra, az érdeklődés függvényében ez a szám persze nőhet majd. Egyelőre azonban még várathat magára a véglegesen kiforrott koncepció, mutatja ezt az is, hogy eddig mindössze egyetlen kedvcsináló fényképet tettek közzé az átalakításról.