A Senner Tuning második csomagját adja ki a megunhatatlan formájú S5 kupéhoz. Az új verzió az RS5 megjelenésére hajaz, és összességében drágábbra is jön ki, mint az erősebbik testvér.

Az optikai-aerodinamikai pakett karbon légterelővel ellátott új első lökhárítót, karbon hűtőrácsot és küszöböket, diffúzort, valamint diszkrét hátsó szárnyat tartalmaz, végződések terén pedig két króm-ovált a gyári dupla kerek kémények helyett. További kiegészítésként karbon tükörházak váltották a gyári elemeket, valamint ledes megvilágítás került a hátsó rendszámhoz.

Felnik terén 20 colos garnitúrát pakoltak fel, melyet a Vredestein Ultra Sessanta abroncsaiba csomagoltak, elől 245/30, hátul 295/25-ös méretben. A kerekekre a KW állítható futóműve húzza rá a kasznit.

Odabent fekete-piros bőrözéssel ellátott ülések, valamint ajtópanelek kaptak helyet, számos karbon borítás mellett, melyek az R8-asból adaptált kormányt, a műszerfalat, ajtókat, valamint a konzolokat érintik.

Az S5 alaphelyzetben 328 lóerős kompresszoros V6-osát 429 lóerőig húzták fel, a 3.0 literes blokk nyomatéka pedig 440-ről 501 Nm-re növekedett. Összehasonlításként, az RS V8-asa 444 lóerőt és 430 Nm-t teljesít, tehát igencsak közel sikerült hozni a két típus tudását.

Ehhez mérten viszont az árakat kissé érdekesen lőtte be a német cég. Az S5-re épülő RS5 konverziót - az autóval együtt - 99,700 Euróért (28 millió HUF) vesztegetik, ami csaknem duplája a gyári S5 58,700 Eurós (16.5 millió HUF) árának, és 20,000 Euróval több, mintha vennénk egy eredeti RS5-öst 22 millió forintért.

Az RS5-ből fennmaradó cirka 6 misit pedig szerintem azért elég konstruktívan el lehetne költeni, akár erre a típusra is.