Úgy tűnik, nagy rajongótábora akad felénk az ültetett Ladáknak, elég ha csak a Nagymama vasa, vagy a milliméterekkel a föld felett suhanó Samara átépítés lájk-áradatára tekintünk. Következzen hát még egy radikálisan megcsüccsentett darab, természetesen ezúttal is Oroszországból.

A '90-es évjáratú 2105-öst tulajdonosa 2007-ben vásárolta, első autóként. Egy ideig mindennapi használatban futott, majd ahogy az ültetés jótékony hatásai erre a feladatra gyakorlatilag alkalmatlanná tették, beszerzésre került egy hétköznapi verzió is, a kék Lada pedig inkább csak mutatóban, de egyre jobban hasalt lefelé.

Egészségesnek nem is igazán mondható, ami a futómű terén történt. A lengéscsillapítókat a KYB Excel-G kétcsöves, gázos gátlói váltották, lejjebb fabrikált rögzítési pontokkal. Rugók terén ismeretlen eredetű sport példányokat vetettek be, a kívánt hatás érdekében pedig elől három, hátul négy menetet is kivágtak belőlük - utóbbi darabokat gyakorlatilag megfelezték.

A negatív kerékdőlésre típushoz gyártott, egyedi lengőkarokkal erősítettek rá, a hátsó felfüggesztést pedig állítható Panhard-rúd stabilizálja.

A kaszni, a fenti módosítások folyományaként igen komolyan rácsusszan a 15x7.0 colos BBS RA garnitúrára, melynek küllőit az autó színe után fényezték át. A felniken 165/50-es Bridgestone abroncsok feszülnek, a tökéletes kiállást pedig elől 10, hátul 20 mm-es pogácsákkal érték el. A kerekek így szépen kitöltik a helyet, viszont az abroncsok közel is kerültek a sárvédőkhöz - a KPM-negatív módon megültetett futómű mellett apró pozitívum, hogy az íveket legalább szépen kiperemezték.

Az optikát tekintve túl sokat nem változott az autó, némi finomhangolást viszont azért megfigyelhetünk ezen a téren is. A díszléceket oldalról például kompletten eltávolították, helyettük a küszöbre a 2103-as krómcsíkjai kerültek fel. A hátsó sárvédőlemezeken szélességjelzők kaptak helyet, a frontrészt pedig jel nélküli hűtőrács dobja fel.

Odabent MOMO sportkormány, valamint oldaltámaszos sportülések foglalnak helyet, tervben pedig még egy bukóketrec van. Utóbbi valószínűleg a motorcsere folyományaként, mely hamarosan másfél literesre váltja a jelenleg 1200-as blokkot.