Ha a titánok összefognak, jobb, ha mindenki valahol csendben meghúzza magát, majd onnan figyel és tanul. Akár ez is lehetne a mottója a két amerikai nagyágyú, a Nelson Racing Engines, valamint a Roadster Shop koprodukciójaként született igazi utcai gyilkosnak, mely egy 1969-es Chevrolet Camaro személyében látott napvilágot.

A Los Angelesben tevékenykedő NRE hozta a tőle várt kötelezőt, a szimplán csak SuperCar #004 névre keresztelt gép építése során. Fő specialitásuk, az izomautókhoz gyártott egyedi ikerturbó rendszerek tudását már a nyáron bemutatott SST átépítésük során is megismerhettük, igaz ott a teljesítmény "mindössze" 1,500 lóerőben csúcsosodott. A '69-es Camaro esetében azonban végképp elgurult a gyógyszer: a motorháztető alatt már egy 9.4 literes (572 ci) Chevy Big Block került poligám kapcsolatba a két feltöltővel, melynek hozományaként 2,000 lóerő szabadul rá a teljesen átépített blokk főtengelyére!

A hatalmas erő egy jócskán áthangolt, hatsebességes Viper sebességváltón jut a hátsó kerekekre, de gyakorlatilag nem létezik olyan fokozat, amelyben a Camaro ne tudná összerajzolni az aszfaltot. A motortérben található szörny hűtését dupla intercooler biztosítja, a gázok elvezetéséről saját márkás, rozsdamentes acél kipufogórendszer gondoskodik.

Az autó alaphelyzetben 91-es oktánszámú benzinnel működik, a trükköt viszont a duál injektor rendszer adja. A hengerenként bevetett két injektor közül csak az egyik operál az "utcai" naftával, a másik már a külön kialakított versenyüzemanyag tankból kapja automatikusan a betevőt, minden komolyabb gázadásra.

Az úton maradásról a Detroit Speed megerősített lengőkarjai, állíítható Koni futómű, valamint 345/35-ös drag radial abroncsok gondoskodnak, utóbbiak egyedi gyártású, 18 colos HRE felnik köré feszítve. A megállást a Baer fékrendszere segíti elő, négy hatalmas tárcsával felszerelve.

A Roadster Shop nevét elsősorban a tavalyi díjnyertes Nova átépítésükről ismerhetjük, ez alapján pedig kétség sem férhet a veterán izomautók terén szerzett tapasztalataikhoz. A Camaro felújítása, valamint szépészeti átalakítása már az ő munkájuk.

A külső tekintetében láthatóan a letisztult vonalat vették elő. Az éjfekete fényezést kapott kaszniról minden felesleges sallangot száműztek, kiegészítők terén jel nélküli hűtőrács, valamint RS fényszórótakarók kerültek fel.

Odabent fekete bőrbe csomagolt egyedi sportülés-garnitúra, patika módon felépített műszerfal, valamint fél bukókeret kapott helyet. Elektronikus kiegészítők terén klímát, valamint 1,000 wattot teljesítő hangrendszert építettek be.

További részletek a galériában, és hogy menet közben mit produkál az autó, az alábbi videón tekinthetitek meg. Brutális!