Replikákból nem keveset láthattunk már fennállásunk során, ezek közül azonban szinte vadászni kellett az igazán értékes gyöngyszemeket. A mai darab vitathatalanul közéjük tartozik, a részletekbe menő hasonlóság pedig már a kicsit kevésbé avatott szemeket is megtévesztheti.

Az Ilinois államban található autó az eBay aukcióján tűnt fel, témaként pedig az egyik legszebb korabeli Ferrarit, az 1987 és 1992 között gyártott középmotoros, hátsókerekes F40-est választották hozzá.

Alapként pedig a hasonló paraméterekkel és kiállással rendelkező gép, az 1987-es Pontiac Fiero egy példánya szolgált, korához képest kevés kilométerrel

Az autó külsejéhez nem férhet kétség, az illúzió nem csak tökéletesre sikerült, de megoldásaiban is messze az igényes kategóriát képviseli. Az ívek és az illesztések mindenütt patent módon valósultak meg, minden jellegzetes elem az "utolsó csavarig" a helyén van. A kivitelezés egyébként egy rockfordi Pontiac Fiero specialista, bizonyos V8 Archie nevéhez fűződik.

Felnik terén, az eredeti Ferrari kerekekre hajazó Compomotive garnitúra került fel, az egyetlen kis csalás, hogy mindez az első tengelyekre csak 16-os kivitelben fért fel, hátul maradt az F40-en is gyárilag található 17-es méret. Abroncsokban szintén csak hátul hozták a mérvadó 335/35-öt, előre 245/45-ös Michelin-ek kerültek az eredeti 245/40-es pár helyett.

A legtöbb replika az utastérnél vérzik el, itt azonban ez is makulátlanul sikerült. A műszerfalra, valamint az F355-ből adoptált eredeti középkonzolra gyönyörúen varrt velúrbőr borítást szabtak, az eredeti műanyag elemeket, szellőzőket, kereteket pedig több helyen karbon bevonatokkal dobták fel. A fejegységet szintén eredeti Ferrari rádió váltotta, ülések terén pedig  Momo Racing sport szett került beszerelésre.

A turpisságra legtöbbek számára csak a motortérben derül fény. Bár a logóval és vörös fényezéssel ellátott blokkal láthatóan itt is igyeztek hozni a Ferrari-feelinget, rögtön látszik, hogy nem az F40 2.9 literes ikerturbós V8-asa figyel bent. Helyette maradt a Pontiac szépen rendberakott - állítólag - mindössze 40.000 km-t futott V6-osa, a gyári váltóval, mely az F40-eséhez hasonlóan ötsebességes, manuális kivitelű.

Az autó még jelenleg is licit alatt áll, tulajdonosa legalább 30.000 dollárt (6,5 millió forintot) szeretne kapni érte. Mit gondoltok, megér ennyit a vas?