Immáron második alkalommal látogattuk meg az Európa SEMA-Show-jaként emlegetett Essen Motor Show-t, mely tradicionálisan december elején tölti meg tíz napra járművekkel a város kiállítási központját.

A rendezvényre ezúttal a sajtónapon sikerült kijutnunk, ami több szempontból is előnyös volt. Mindenekelőtt sikerült elkerülni a kint szokásos irdatlan tömeget, és a vele járó, fotózást gátló tényezőket, másrészt mivel ez a nap kifejezetten a média munkatársai, valamint a VIP vendégek számára van fenntartva, így a standok sincsenek szigorúan lezárva és elkordonozva, jobb betekintést adva ezzel a különlegességekre. Kivételek persze – mint látni fogjuk – akadnak, de összességében pozitívabb élményekkel távoztunk, mint egy évvel ezelőtt.

A németek legnagyobb járműipari rendezvénye koncepció terén semmit sem változott, gyakorlatilag minden pavilonban maradtak a jól bevált tematikánál, sőt a legtöbb helyen az egyes kiállítók, de még a standok is ugyanott voltak, mint egy éve. A cégek többsége mindezek tetejében maradt a korábbról ismert – mindazonáltal zömében rendkívül igényes – standfelépítményeinél is, így látványban és hangulatban egetverő újdonságokat nem hozott a show. Autók terén viszont annál inkább.

A rendezvény szokás szerint jól vegyítette a szalon autók- és motorok, a teljes versenysport szcéna, valamint a háttéripar és természetesen a tuning világát. A teljesen beépített 12 pavilon nagyobbik részét az utóbbi – minket leginkább érdeklő – két témakör tette ki, így kezdjük is velük a mesét.

A legnagyobb tuningos placcnak most is a 2-es csarnokot választották a szervezők, mely méreteiben nagyjából a Hungexpo „B” pavilonját teszi ki. Itt ömlesztve találtunk számos nagy nevet a kinti szcénából, főként felnik, bodykitek, valamint kiegészítők terén.

Szokásos standjával, és egy regimentnyi felspoilerezett autóval érkezett például az idén nálunk is vendégeskedő Rieger, valamit az AEZ Wheels, aki ismét emeletes designban gondolkodott. Szintén szép installációval, és komoly autókkal érkezett a Prior Design, valamint az egyre jobban nyomuló MB Design, utóbbi az egész kiállítás legszebb hostesse, valamint Nissan GT-R-je mellett egy porig ültetett T2-es Transportert is bevetett felnijei bemutatására.

A JB-Cardesign ezúttal is négy Lamborghinit hozott, a SONAX szexi autómosást tartott a standján, a Supersport pedig egy új Golf VI demóautót állított ki. A Hella a szokásos sarkot kapta az éves szépségversenyéhez, ahová most is fotózhatatlanul sikerült bezsúfolni az egyébként nagyon mutatós résztvevőket.

Felnisek terén a BBS, Dotz, ASA, valamint az Oxigin/Carmani volt ismerős tavalyról, újdonságot az olaszban utazó Avus Racing, valamint az Oxxo Wheels standja hozott. Rajtuk kívül még számos – inkább kisebb, mint nagyobb – kinti cég standja volt itt megtalálható.

A nagyobb cégek, valamint a teljes körű tuninggal foglalkozó vállalkozások standjait inkább az egymással egybenyitott 10, 11 éés 12-es pvailonokban találtuk meg. A résztvevők szintén nagyjából azonosak voltak a tavalyiakkal, amit hiányoltunk, az a múltkor látott élő autóépítés volt (helyette egy másik pavilonban került sor élő motorépítésre).

Hamann demóautókkal, valamint versenygépekkel támadt a hatalmas standdal résztvevő H&R futóműguru, itt állított ki a saját márkás BMW-ket építő Manhart Racing, valamint a Fordban utazó Wolf, és a Renault-specialista Elia is. A 9ff igazi bűntetőgépet hozott, a GT9-es legújabb, csaknem 1.400 lóerős verzióját!

A nagyobb nevek közül továbbá a VW-konszern specialista MTM, valamint a Porsche tuner SpeedART állított ki, utóbbi a már jó előre beharangozott új Boxsterre épülő SP81-R egy példányával, mely élőben is gyönyörű volt.

A legális és szakszerű tuning mellett kardoskodó  szervet, a Tune it. Safe! legújabb elrettentő-gépét, a Brabus B-osztályos Mercedest mutatta be a szokásos rendőrgúnyában, mellettük állandó partnerük, a Hankook mutatkozott be, szokásosan igényes standdal, melyet luxus-valamint versenyautókkal körített.

A legnagyobb és legkomolyabb standot pedig ezúttal is a Brabus hozta, bár koncepcióbeli változás itt sem volt a tavalyihoz képest: fehér szőnyeggel borított emelvényen tucatnyi luxus Mercedes foglalt helyet, mellettük pedig kétsornyi, mindenféle színű átépített Smart tarkállott. Közvetlen szomszédságukban pedig a rokon brand, a Startech parkettázott standja állt, két Range Roverrel.

A 7-8-9 jelű csarnokok javarészt kiegészítőket – lámpák, felnik, futómű, kipufogó stb - kínáló cégeknek, valamint a hifi-multimédia világának adtak otthont, a hozzájuk tartozó galériák pedig végeláthatatlan alkatrész-, ajándék-, valamint felszerelés börzét tartogattak.

Bejárni is nagy feladat ezt a területet, nem hogy végigböngészni, mindenesetre az ultimate csemegét sikerült megtalálni: Rudy márkanév alatt, rénszarvas-konverter kit is beszerezhető volt bármelyik autóhoz...

Tuning terén a legnagyobb meglepetést az alagsorban található 1/A csarnok jelentette, melynek tavaly külön cikket is szenteltünk. A placc ezúttal Loud and Proud néven futott, a hirdetmény szerint pedig Európa top-tuning autóit találhattuk odalent.

Ez egy kis túlzással, de így is volt: a visszhangzó csarnok sokkal kevesebb standot és építményt tartalmazott, mint tavaly (gyakorlatilag szinte egyáltalán nem is), helyettük kizárólag az autókon volt a hangsúly.

Itt találtuk az idei Bodensee-ETS mezőnyének jó néhány versenyzőjét, számos általunk is ismert géppel egyetemben, vörös szőnyegen tálalva. Itt volt többek közt az első helyezett Scrap n’ Screws Kadett, a Scoville Passat, a Van Helsing Golf és a kávészínű Vectra is, mellettük pedig még pár tucat a német szcéna – jórészt traileres – műalkotásai közül.

Bár igen sok rendezvényen megfordulunk, számos eddig még nem látott tuningcsodát is találtunk a felhozatalban, öröm volt csemegézni közöttük. Az élményeket csak egy túlbuzgó biztonsági őr volt képes csorbítani, aki médiabelépő és sajtónap ide, vagy oda, gondolkodás nélkül zavart ki a standokról, „No, nájn no” indokkal, ami ellen angolul érvelni természetesen teljesen esélytelen volt.

Így kénytelen-kelletlen maradt ezen a részen a kordonon kívüli fotózás, néhány jó képet azért így is sikerült lőni (nagymorogva). A patika vasak mellé, kontrasztként egy tucatnyi, rat stílusban épült autót is beállítottak, remek dekorációval körítve.

Most tartunk nagyjából a látnivalók felénél – folytatás a következő részben!