Szokás szerint az Essen Motor Show keretei között mutatkozott be a német tunerek szövetségét tömörítő VDAT kampánya, a Tune it! Safe legújabb demóautója, melynek alapjául az új A-osztályos Mercedest választották.

A hagyományszerűen rendőrgúnyába öltöztetett paripa átalakításait a márka tuningjának egyik legnevesebb képviselője, a Brabus végezte, a típushoz ősszel bemutatott csomagjára építkezve. A német cég ezzel másodízben készíti el a kampány zászlóshajóját, de azért tegyük hozzá, a 2007-re épített Rocket CLS egy-két fokkal komolyabb munka volt.

Az A-osztályoshoz Frankfurtban bemutatott szolid, felni/ültetés témájú pakkot első és hátsó spoilerekkel egészítették ki, a 19 colos, saját márkás görgőkre pedig a - szintén partner - Hankook nagy teljesítményű abroncsait húzták.

Az elsőkerekes Merci felpaprikázott teljesítménnyel eredhet az illegális tuningolók nyomába: a Brabus 245 lóerőig húzta fel a gyárilag 211 pacis ménest, mellyel a 100-as sprint ideje 6.2 másodpercre csökkent, a végsebesség pedig 250 km/óra fölé csúszott - hogy mennyivel, azt az elektronikus limitálás miatt már nem fogjuk megtudni.