A TechArt csapata a legújabb tuning programjának alapjául egy Porsche GT2-t választott. Ez az autó alapból is az egyik leggyorsabb utcai sportautó, de ezt sikerült még tovább fokozni. Az autó 646 lóerőt és 870Nm-t teljesít, mindezek mellett kiváló menettulajdonságokkal rendelkezik. A legújabb ContiSportContact II Vmax abroncsokkal a megfelelő tapadás is biztosítva van, valamint ezek a gumik simán bírják a 360km/h-ás sebességet is. A teljesítménynövekedés mellett az autó súlyát is csökkentették, így a tesztelések során a maximális sebesség 361 km/h volt, ami tényleg nem semmi.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!







Az autó szíve egy 6 hengeres vízhűtéses 3.6 literes boxer motor, amit a TechArt mérnökei egy picit megpiszkáltak. A recept a következő: két nagyobb turbó és hozzá való intercoolerek, egyedi kipufogó rendszer, és természetesen a vezérlés teljes átprogramozása. Az átalakítás után a 646 lóerőt 5900-as fordulatnál a 870Nm-t pedig már 4700-as fordulatnál adja le ez az erőgép. A hatalmas teljesítményt egy 6 sebességű manuális váltó és egy verseny kuplung segítségével jutathatjuk a hátsó kerekekre.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Az 1400kg-os (figyeled, Yasec? :)) szuper sportkocsi 0-100 km/h-ra 3.7 másodperc, 200 km/h-ra 12 másodperc valamint 300-ra 22.9 másodperc alatt gyorsul fel. A maximális sebesség pedig nem kevesebb, mint 361km/h.

A nagy teljesítmény megköveteli a kiváló aerodinamikát is. A TechArt az egész karosszériát gondosan tervezett és szélcsatornában tesztelt elemekkel egészítette ki. Így nem csak a látvány, ami gyönyörű, hanem az autó aerodinamikája is tökéletes egyben. Az autó első-hátsó lökhárítóját teljesen átalakították, valamint felkerült egy pár TechArt küszöb, és egy állítható szárny is a megfelelő látvány és leszorító erő kedvéért. Egy kimondottan erre az autóra tervezett kipufogórendszer is felkerült, két dupla króm végződéssel.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A TechArt GT S futóművét a Bilstein és az Eibach közreműködésével tervezték, és igencsak sportosra sikeredett. A futómű állítható magasságú és keménységű, így kiválóan alkalmazkodik szinte minden vezetési stílushoz. Megállja a helyét akár a legkeményebb versenypályákon is.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Az autó alá extra könnyű 19”-os 5 küllős TechArt Formula felnik kerültek elöl 235/35-ös hátul pedig 315/25-ös abroncsokkal.
A teljes belsőteret a súlycsökkentést jegyében tervezték, mindenhol bőrrel és karbonnal találkozhatunk. 34 cm átmérőjű bőr sport kormány, karbon ülések, 6 pontos biztonsági öv és még számos egyéb kiegészítő teszi az utasteret maximálisan sportossá.

A GT S-t kis szériában fogják gyártani és a potom 250.000 eurós alapártól kezdve már bárki hozzá is juthat a világ egyik leggyorsabb utcai sport autójához.