Az elsősorban VW konszern-tunerként ismert Sportec lerántotta a leplet egyik legfrissebb fejlesztéséről, a korábbi 911-es (997) GT2-esen alapuló versenyautójáról, mely méregzöld színe után a Hulk becenevet kapta. Illetve, nem csak a színe után.

A svájci tuning cég nem első alkalommal nyúl ehhez a típushoz, többféle motorikus és aerodinamikai csomagot is készítettek már hozzá pályafutásuk során - elég ha csak a 2008-as SP750-re, vagy a 800R-re gondolunk. Ám míg az előbbiek utcai modellek, a Hulk már kifejezetten vérbeli pályagépnek készült.

A zöld szörny erejét két Sportec turbófeltöltő táplálja, melyeknek köszönhetően a motor 720 lóerőt és 850 Nm nyomatékot teljesít. Mindezt kovácsolt dugattyúk, titánium hajtókarok, új vezérműtengelyek, jókora intercooler, valamint feljavított légzés támasztja alá, hajtás terén pedig megerősített kuplung került beszerelésre. A gázok saját gyártású leömlőkön és katalizátorokon keresztül jutnak a sport kipufogórendszerbe, mely az Akrapovic terméke.

A spártai utastér kizárólag a használhatóság jegyében lett kialakítva, minden felesleges salllangot, kényelmi berendezést mellőztek, egyedül a klíma maradhatott. A kabint bukókerettel erősítették meg, továbbá kívül-belül pillekönnyű karbon elemeket vetettek be, beleértve a pályára tervezett widebody-szett alkatrészeit is. Az autó tömege végül 1,325 Kg-ban állt meg.

A módosításoknak köszönhetően a mérvadó 100-as sprint ideje 3.8 másodpercre csökkent, a maximális sebességet pedig 302 km/órára lőtték be. Hogy a kezelhetőséggel, valamint a megállással se legyenek gondok, 380 mm-es tárcsákkal felszerelt fékeket, saját fejlesztésű kipörgésgátló rendszert, valamint a Bilstein egyedileg módosított, állítható futóművét vetették be.

Komoly igénybevételhez pedig komolyabb kerekek is dukálnak, elől 10, hátul 12 col széles versenyfelnik kerültek fel, nagy teljesítményű pályaabroncsokkal szerelve.