Családi egyterűből ritkán készül tuning autó, vagy ha készül is, nem olyan, amit az ember utána szívesen nézeget. Hozzáértéssel, és rengeteg munkával azonban bármilyen kihívás teljesíthető, akár egy Volkswagen Touran alapjaira építkezve is – íme, az egyik legszebb európai precedens minderre.

Az autó nem új keletű alkotás, mi először a dortmundi My Car show keretei közt fedeztük fel, egyébként pedig még az azóta a Tuning World Bodensee programjai közé olvadt, 2006-os Car+Sound Sinsheim kiállításra készült.

Tulajdonosa, csaknem 12 évnyi Golfozás után váltott a Volkswagen egyterűjére, melyet vadonatújan vásárolt meg még 2005 őszén. Az indok azonban nem az "ős tuner-arcok" esetében 30 felett már általában jelentkező család projekt elindítása volt, hanem egy mindent vivő új demóautó megépítése, a lehető legkeményebb terepen. Témának egy igen izgalmas hangulatot választott, Las Vegas csillogását, és a kaszinók világát, melyet olyan remekül sikerült az autóra adoptálni, hogy rögtön kedvem támadt meglátogatni a Partypoker oldalát.

A részletes koncepció már jóval a Touran megvásárlása előtt elkészült, ezt tekintve pedig nem is csoda, hogy erre a gépre esett a választás. Tulajdonosa elsősorban az autóhifi és multimédia megszállottja, így a hatalmas beltér - melyet, mint látni fogjuk, az utolsó sarokig sikerült beépíteni - kapóra jött az elképzelésekhez. Hősünk számos céget felkeresett a tervekkel, valamint a tervezett megjelenésekkel és - akkoriban még, ugye - többen rá is haraptak a dologra. Az egyik legkomolyabb szponzor az Alpine lett, az autó egyébként az ő standjukon is került kiállításra a 2006-os rendezvényen.

Alighogy kigurult a volfsburgi gyár kapuján, a Touran első útja a Hartmann Motorsporthoz vezetett, ahol sport kipufogórendszerre tett szert, innen pedig a Torque Tek műhelye következett, egy kis motortuning céljából. A turbódízel egység chiptuningot, új intercoolert, valamint sport légszűrőt kapott, melyek együttes hatása 220 lóerő, valamint 420 Nm nyomaték formájában mérhető a mindennapokban. Az utolsó technikai módosítás is megvolt már rögtön az elején: a gyári felfüggesztéseket a GAS távirányítóval vezérelhető air-ride rendszere váltotta.

Következhettek a külső átalakítások, melyek a kaszni teljes lecsupaszításával kezdődtek. Emberünk megszabadult a jelektől, díszlécektől, kilincsektől, a hátsó rendszámhelyet lefalaztatta, továbbá az ajtózsanérok lelkivilágába is elég alaposan belemászott. Oldalt öngyilkos-ajtókat alakítottak ki, a hátsó ajtó pedig szintén fordítva, fentről-lefelé nyitható, két utólagosan beépített teleszkóp segítségével.

A gyári felniket V-Unlimited krómgarnitúra váltotta, 8x19 colos méretben, 235/35/19-es Toyo abroncsokkal szerelve - a 40-es ET-nek, valamint a peres gumiknak köszönhetően a sárvédőket sem kellett szélesíteni, egy alapos peremezés azonban minden bizonnyal elfért.

A szélesebb küszöböket mesteri lemezmunkával alakították ki, a az első és a hátsó lökhárítót pedig a Bodytec toldotta meg lefelé, elemenként cirka 25 cm-el. A koronát a megjelenésre a díszes, kaszinóhangulatú airbrush fényezés tette fel.

A lényeg azonban odabent van. A gyári ülések kerültek először ki, a helyükre pedig négy elektronikusan állítható Recaro sportülés került, melyeket nem csak újrabőröztek és fényeztek, de még a Touran ülésfűtő- és szellőztetőrendszerével is sikeresen párosították. A komplett beltér fehér és bézs bőrözést/kárpitozást kapott, az installációt pedig egyedileg gyártott ajtópanelekbe, középkonzolba, valamint műszerfalba helyezték el.

Ez utóbbi külön megér egy misét: a műszeregységt úgy ahogy van, kikerült, a helyén pedig négy Alpine TFT monitor mutatja a szükséges adatokat. Hogy szimmetrikus legyen, az anyósülés előtti részen is ezt a megoldást találjuk, továbbá a műszerfal tetejére is került három Alpine TME-M710-es monitor. Középen az Alpine 8"-os touchscreen TME-M710-es fejegysége ül, a plafonon található két DVD egységgel házasítva.

A hátsó ülések támláiba 10"-os monitorokat faragtak, melyek - élmények tekintetében - extra DVD-meghajtóról, valamint egy Playstation 2-ről táplálkoznak. Az ajtókeretek mindegyikében Alpine mélyközép, csipogó, továbbá elől négy, hátul öt - azaz mindösszesen 18 darab -  2,5 colos TFT panel kapott helyet, melyek már a műszerfallal együtt önmagában elvinnék a show-t.

Ott van azonban még a leglátványosabb rész, a csomagtér. Annyi biztos, hogy túl sok golfzsák már ide sem fog beférni, a helyet ugyanis kompletten kitölti a látványos installáció. A központi elemet a középen található 4 db 30Gbyte-os iPod alkotja, melyek kézben tartott ász-pókert szimbolizálva kerültek elhelyezésre. Mögötte négy Alpine SWR-1242-es mélynyomó, valamint három TME-M 710-es monitor található, kétoldalt pedig illuminált dollárjelekkel díszített szekrényekben kerültek elhelyezésre az autó komplett rendszerét meghajtó erősítők- négy darab PDX-1.1000, 4.000 wattnyi teljesítménnyel a mélyeknek, valamint négy PDX-2.150-es a mélyközepeknek. 

Ha mindez még nem lenne elég, még egy pár Alpine SPR-17 LS hangszóró is került a két oldalra, ezeket szintén egy PDX-2.150-es hajtja, mely már a két géles akksival, valamint a négy kondenzátorral együtt, az igényes üvegszálas beépítés mögött kapott helyet.

Fontos még megjegyezni, hogy a Touran minden átalakítása TüV által bevizsgált és engedélyezett, így 100%-ig legálisan "működhet" a mozgó kaszinó. Teszi is: az autó számos európai kiállításon és magazinban megfordult már Svájctól Essenig, és mind a mai napig közkedvelt látványosságnak számít bármely autós rendezvényen. További részletek a galériában, vagy pedig az autónak szentelt saját weboldalon találhatók.