Valamely neves márka erőforrásával szerelt könnyű pályaautó: a leírás számos kis gyártó sajátja lehetne, vegyük akár a Caterham-t, az Ariel Atom-ot, vagy a KTM X-bow-t. Jelen esetben azonban csak a szomszédba kell menjünk a megoldásért.

A Praga Racing székhelye Szlovákia déli részén, Orechová Potőò községében található, mely egyszeri pályafanok számára a 2009-ben épült Szlovákia-Ring miatt lehet még ismeretes. Ilyen infrastruktúra mellett pedig nem is csoda, hogy valaki a versenyautó-bizniszben látja a jövőt.

A Praga R1 a kis vállalkozás harmadik autója (elődei az R4 és az R4RS), és a Renault Clio RS-ben is használt 2.0 literes, négyhengeres F4R 832 középmotor köré épült. A 207 lóerős blokknak egy mindössze 590 Kg össztömegű, karbon-kevlár kasznival szerelt testet kell mozgatnia, így az R1 remek menetteljesítménnyel rendelkezik.

Az erőhatás Hewland hatsebességes váltón, és a Sach ikertárcsás kuplungján keresztül jut a hátsó kerekekre, a megállásról pedig az AP Racing tárcsái, és négydugattyús féknyergei gondoskodnak. A futómű dupla lengőkaros, többféleképpen állítható egyedi darab.

Az R1 elsősrosban versenyzésre készült, így nem meglepő, hogy a FIA összes biztonsági előírásának megfelel. Ugyanakkor, akár utcai használatra is átalakítható: (bár a frász' tudja, hova fér, de) anyósülés, továbbá első fényszórók és nappali fény is "gyárilag" rendelhető hozzá, a hátsó lámpák és az indexek pedig már alaptartozékok.

A prototípus tesztelése idén októberben zajlott le, a gyártás pedig már november óta zajlik. A tervek szerint az első darabok egy saját versenysorozat, a Praga Cup Series keretei közt járják majd be a nagyobb európai versenypályákat. A versenyautó ára egyébként meglehetősen borsos: 98.000 Eurót (28,5 millió HUF) kérnek el egy  példányért.

Az R1-ről számos képet, valamint két videót is találtok, melyek a Szlovákia-Ringes tesztelés során készültek.