Ha a VW konszern tuningjáról van szó, nehéz már újat mutatni, még akkor is, ha az alig fél éve piacra került hetes Golfról van szó. A jól bevált - és garantáltan ütős - trendek mellett azonban mindig találni egy-egy kivételes ötletet, amire mindenki emlékezni fog.

Az általunk idén először meglátogatott Wörthersee Tour remek egyveleget mutat az aktuálisan dívó germán trendekről. A VW-kre pakolt, lassan már általánossá váló Mercedes, Bentley és egyéb prémium márkás gyári kerekek helyét az amerikai import Rotiform és a Vossen garnitúrák vették át, fényezésben az egyszerű színek és matt fóliák, kaszni-elemek terén pedig szigorúan a gyári alkatrészek részesülnek előnyben. Egy valami maradt változatlan: az ésszerűség határát már régen maga mögött hagyó, de vitán felül hatalmasat mutató brutális ültetés.

Kevésen múlik, hogy ne illeszkedjen pontosan a sorba a BlackBox-Richter 2013-ra készült show-autója sem, ők azonban mertek nagyot álmodni. Az 1.4 TSI motorral feszerelt Golfot a 3M speciális foszforeszkáló fóliájával vonták be, mely sötétben halványzöld színben pompázik. A fóliából jutott a 20 colos Rotiformok belső felületére is, melynek küllőit rózsaszínre fényezték. A maximális hatás érdekében végül a fékek mögé is lila led-fényforrásokat helyeztek el - mindez leírva meglehetősen búcsúsnak hangzik, de a képek önmagukért beszélnek.

Külső módosítások terén a Golfra a hatos széria R-line csomagját faragták rá jel nélküli hűtőrács kíséretében, továbbá a Low-Car-Scene V3-as RideAir  légrugós futóműve hozza a kötelezőt.

A találkozón nappal sikerült csak élőben elcsípni a gépet, de szerencsére találtunk pár éjszakai képet, na meg itt egy remek videó is.