Habár az eddigi részekben a legfrissebb Camaro kapta Űrdongó "szerepét", a Michael Bay-féle eposz következő részében egy veterán kivitel alakítja a rádión keresztül kommunikáló Autobotot.

A Transformers 4-es verzió egy masszív szélesítőszettel szerelt 1967-es Camaro lesz, természetesen SS kivitelben és aranysárga színben.

Űrdongó mellett már tudható az is, hogy Optimus Prime egy teljesen feljavított Western Star vontató lesz, szárnysegédeit pedig egy Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse és egy versenysport-inspirált új Corvette Stingray alakítják.

Új karaktert kapott továbbá Hound, melynek szerepét a Wisconcinban működő Oshkosh Corporation közepes taktikai járműve viszi.

A történet egyébként négy - filmbeli - évvel az utolsó rész befejezése után folytatódik, az autók mellett pedig a színészek is cserére kerültek: az új szereposztásban Mark Wahlberg, Jack Reynor, T.J. Miller, Stanley Tucci és Nicola Peltz tűnik fel. 

A negyedik epizódra még egy évet várnunk kell, hiszen a film premierjét 2014. június 27-ére teszik, nem sokkal a Halálos Iramban hetedik része előtt.

Autós mozik terén tehát szép kis jövő nyárnak nézünk elébe :)