A világ nem létezhet óriás SUV nélkül, a Hummer gyártásának leálltával viszont jelenleg nincs elérhető alternatíva – legalábbis olyan, amit az amerikaiak is szívesen hajtanának. Erre a piaci résre repült rá a Hennessey Performance.

A leginkább a saját sportautójaként kiadott Venom GT-ről, valamint bivalyerős építéseiről ismert texasi cég a Ford F-150 Raptorban látta meg a potenciális alapot a projekthez. A méretes pickup utasterét a plató teljes területével bővítették ki, az így kapott hobbiterepjáró pedig már nyolc személy szállítására alkalmas. A hatalmas jószágot stílszerűen VelociRaptor névre keresztelték, az őshüllő után.

Habár a konverzió teljes egészében kompatíbilis a Ford gyári alkatrészeivel és rendszereivel, a 272 Kg-os plusz súly miatt egyelőre csak utcai, valamint könnyebb terepre ajánlják, igazi off-road körülmények között még nem tesztelték véglegesen.

A Hennessey persze motorikusan sem hagyta parlagon a vasat. A VelociRaptor elérhető a gyári 411 lóerős erőforrással, aki viszont ennél komolyabbat akar, annak kompresszor-rendszer segítségével 600 pacit is kihoznak a 6.2 literes V8-asból. A beavatkozásnak köszönhetően a 100 km/órás sprint ideje 5.9 másodpercre rövidül (gyári érték: 7.5 sec), amivel akár sportautók közt is nyugodtan megállja a helyét. Hogy emellé milyen fogyasztás és kibocsátás párosul arról nem szól a fáma, de minden bizonnyal itt nem az ökológiai szempontok döntöttek.

További extraként Brembo fékek, nagyobb felnik és abroncsok, ledes fényforrások, átszabott utastér, valamint biztonsági extrák – így pl. páncélozás is – kérhető.

A Hennessey a tervek szerint évente mindössze 30 darabot gyárt majd a termetes hüllőből.