Habár a jubileumi tizedik találkozóra tavaly került sor, az igazán nagy durranást az idei év hozta el a Devil Tuning találkozók történetének. A hétvégén lezajlott 11. fesztivál egész egyszerűen a legjobb autós buli volt, amire Debrecenben valaha ellátogattunk.

Patkós Balázs Szervező Úr rendezvényei a kezdetek óta tartoznak a kedvenceink közé. Bár Debrecen rohadtmód messze van, az utánozhatatlan hangulat és az évről-évre új képet mutató fesztivál bőven elég motivációt tartogat a részvételhez.

A Carstyling.hu-val gyakorlatilag egyidős találkozó idén válaszúthoz érkezett: az eddig helyszínül szolgáló Nagyerdei Stadiont - két év ígérgetés után - végül tényleg lebontották, hogy helyét egy teljesen új sportlétesítménynek adja át. Nem csak a jövőbeni rendezvényhelyszín lehetőségét, de a megépülés időpontját tekintve is bizonytalan változást tekintve, a szervezőknek új placc után kellett nézniük, melyet végül a város mellett található Vekeri tó - Dorcas kempingben találták meg.

Az új, tóparti helyszín több szempontból is jobbnak bizonyult az évek során egyre romosabb sportpályánál. Mindenekelőtt területre is sokkal nagyobb a hely, tele van fákkal, ami a Devil talikra jellemző 30 fok feletti tűző napsütésben ugye nem hátrány, továbbá - kemping lévén - volt végre normális, félóránként takarított wc, tusoló, valamint színvonalas vendéglátóipari egységek és igényes szállások is.

Egy totálisan új helyszín befuttatása azonban nem kis feladat, így Patkós kollega szó szerint apait-anyait beleadott az idei mókába. Az egyik legfontosabb újítást a rendezvény kétnapossá fejlődése jelentette: a helyszínen minden adott volt egy igazi ott alvós, kempingezős tuning partyhoz, melyet szombat este Belga koncerttel és bulival is megkoronáztak.

A fő koncepciót pedig egy családi esemény, a már régóta esedékes esküvő hozta, így lett a Devil 11-ből hazánk első tuning lakodalma is egyben. A boldogító igent, valamint a legényélettől vett végleges búcsút ráadásul egy Guiness rekordkísérlet hivatott még emlékezetesebbé tenni, mely a résztvevő autók tiltásig túráztatásával valósult meg.

A bazinagy történések itt nem értek véget: volt KGST csúcstalálkozó, BMW, LADA, VW, HONDA találkozók, Grózinger Sanyinak és a főtámogató Hell csapatának köszönhetően drift bemutató a Supra motoros Nissan Silviával és egy jó nagy vidámpark, rakás játékkal a legkisebbeknek.

Nem utolsósorban pedig mi is konstruktívan csatlakoztunk a rendezvény forgatagához. A Carstyling.hu idén nyáron tölti tizedik évfordulóját, így nem is volt kérdéses, hogy hol ünnepeljük meg a kerek jubileumot. Eddigi fennállásunk talán legkomolyabb technikájával készültünk erre a két napra, na meg persze az estére. A stand és a megújult Carstyling színpad mellett fény- és hangtechnikával, valamint egész hétvégés live dj mix-szel igyekeztünk emelni a hangulatot, a látottak alapján elég jó sikerrel nevet

Az esküvőt és a koncertet leszámítva a szombaton napközben túl sok minden nem történt. A tunerek zöme már ezen a napon megérkezett, a szállások elfoglalása után leginkább általános grillezés és bandázás vette kezdetét, na és persze a nagy melegben felbontódtak a sörök és az első töményes üvegek is az estére készülendő.

A nap leszálltával aztán a helyzet egyre fokozódott, a standunknál pedig Dj. Timpet-tel és a közben befutó speakerünkkel, Zimával hatalmas buli vette kezdetét. Az biztos, hogy ennyi, szomjasnak egyáltalán nem mondható embert egy autós találkozón még a Race Camp-en sem láttunk idén, a hangulat pedig egyszerűen hibátlan volt.

Az est fénypontjára éjfél körül került sor, ekkor érkezett meg idei Playmate sztárvendégünk, Larion Zoé. A 10 év távlatában csak még fantasztikusabb formában lévő hölgyet még anno a legelső kiállításunkon kértük fel az erotikus autómosás programjának lebonyolításához, ez a hagyomány pedig innentől indult el és lett szerves része a legtöbb tuningtalálkozónak. Nem volt tehát kérdés tehát az sem, hogy a születésnapi programunk is az ő főszereplésével fog megvalósulni!

Zoé gyönyörű nyuszipajtása társaságában érkezett a rendezvényre és már az esti buli alkalmával is gondoskodtak a férfi szemlélődők - alkoholos befolyásoltság ellenére is - maradandó emlékeiről. A lányok remek spontán show-t nyomtak a forgószínpadon, természetesen autókkal kísérve, melyekből bőven akadt jelentkező így éjszaka is. Azt hiszem nem csak a saját nevünkben mondhatom, hogy hatalmasat buliztunk az este a Carstyling standnál, aki netán kihagyta, annak pedig (amellett, hogy bánhatja nevet) itt vannak a képek.

Az iszonyatos másnapossággal kezdődő vasárnap már újabb programokat, valamint sok, csak reggel befutó tunert hozott a találkozóra. Autós események terén ez volt a "fő" nap, ugyanakkor a történések csak dél felé indultak el - szerintem sokan hálásak voltunk ezért nevet

A szombaton még drift placcként operáló futballpálya Bass Face hangnyomásmérésnek adott otthont, színpadunkon pedig az autós szépségverseny bonyolódott, gyakorlatilag egész délután.

Ahogy a Devil talikon megszokhattuk, idén is nagyon sokat nevezték be a vasat a megmérettetésre (cirka 70 autót zsűriztünk le), a résztvevők pedig sorban vonultak végig a színpadon és mutatták meg, mit is hoztak ki a technikából. Külön öröm volt, hogy nagyon sok új nevezővel találkozhattunk, akik az egyedi, motoralkatrészekből készített trófeákért indulhattak harcba a deszkákon.

A tulajdonosokkal való beszélgetést - remek hangulatban - Zima vezényelte le, a verseny pedig csak két alkalommal, a szexi autómosások idejére szakadt meg, a Playmate lányok aznap már háromfősre duzzadt csapatának főszereplésével.

Az egész napos pörgésnek köszönhetően gyorsan elröppent az idő, a díjátadók után, délután 5 óra felé lassan elkezdtek hazafelé szállingózni az autósok. Róluk még annyit, hogy a felhozatalra és a sokszínűségre egyáltalán nem lehetett panasz. Ami egyedül sajnálatos, hogy a beharangozott Karotta-féle Hangyász és az ország leggyorsabb drag BMW-je végül a technika ördöge miatt nem tudott megjelenni, de ez egyébként cseppet sem csorbított a rendezvény érdemein.

Számunkra a tavaszi periódus legnagyobb bulija volt a szezonzárónak is betudható Devil Tuning Fesztivál, mely jövőre már biztos, hogy hasonló keretek közt és ugyanezen a helyszínen valósul majd meg. Örülünk, hogy mi is részesei lehettünk a rendezvénynek és ezúton is nagy köszönet Balázsnak a szervezésért, Dj. Timpetnek és Zimának a remek technikáért, zenéért és a műsorvezetésért, Zoénak és a lányoknak az igazán forró műsorokért, az összes barátunknak és ismerősünknek a rengeteg segítségért a két nap alatt, na és persze mindenkinek, aki jelenlétével hozzájárult ehhez a nagyszerű hétvégéhez!

Jövőre ugyanitt találkozunk, a Szervező Úrnak pedig ezúton is sok boldog házas évtizedeket kívánunk! kacsint