Várható volt, hogy napjaink egyik legjelentősebb Mercedes tunere, a Brabus kiveti a hálóját az új S-osztályra is. A német cég tetszetős pakkot rakott össze a luxusszedánhoz.

Az aerodinamikai oldalt szolid, de mutatós légterelő szett képviseli, pont olyan mértékben sportosítva az autó megjelenését, ami még belefér ebbe ak ategóriába. Az optikát ugyanakkor 19-21 colos, extravagáns felnigarnitúra dobja fel, odabent pedig Mastik és Alcantara bőrözés, egyedi multimédia, valamint Brabus logók sora jelenti az extrát.

Az igazi csemegét pedig most is a teljesítménynövelés jelenti, mely az S500 és az S63 AMG erőforrásokhoz is elérhető. A plusz pacikat az S500 esetén a vezérlés áthangolása eredményezi (449 -> 512 LE), míg az AMG-t két lépcsőben húzták fel.

A kisebbik csomag 650, míg a nagyobbik 720 lóerőt présel ki a blokkból, ez utóbbi esetében már a turbókat is nagyobb teljesítményű darabokra cserélték. Nem piskóta ugyanitt a nyomaték sem, melyet elektronikusan ugyan 1.065 Nm-ben limitáltak, de minden bizonnyal emiatt nem sokan tesznek majd panaszt.

Választható opcióként gombnyomásra hangolható sport kipufogórendszer, valamint cirka 15 mm-es ültetés kérhető, az elektronikusan állítható futóműhöz készített chiptuning segítségével.