Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Már megszokhattuk, hogy a Párizsi Auto Show mindig bővelkedik az újdonságokban és ez idén sincs másképp. A számos látványosság és kiállító cég mellett temrészetesen az Opel is képviselteti magát. A konkurenciához hasonlóan, mint pl a Renault, VW, Kia, Ford stb, bemutatták a saját középkategóriás sportautójukat, az Astra GTC tuningolt változatát High Performance Concept (HPC) néven.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A GTC a Golf V GTI, a Megane Sport és a Kia Sport koncepciókhoz hasonlóan 2.0-es turbós motorral van ellátva. Alapból a GTC 200 lóereje és 262 Nm nyomatéka nem annyira különleges, ezt sikerült az Opel mérnökeinek egy kicsit még feltornázni, így amíg a GTI és a Sport Kia is 200 illetve a Megane Sport 225 lovas, addig ebben a nem mindennapi Astrában 240 paci és 310Nm-es nyomaték pihen (persze csak addig ameddig fel nem ébresztjük őket egy kis gázadással).

Ezt a teljesítmény-többletet a már jól bevált recepttel Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!érték el: elektronika átprogramozás, valamint új kipufogó és szívó rendszer. Mindezek mellett egy 6 sebességű sportváltó került beépítésre, valamint a futóművét is sportosabbra hangolták. Az autó kevesebb, mint 7 másodperc alatt van 100km/h-án, a végsebessége pedig - a lóerőkhöz hasonlatosan - 240km/h. Ezekkel az adatokkal az Astra simán veri a konkurensek hasonló kategóriás koncepcióit.

Az autó külseje is igen agresszívre sikerült, amit már színe, a vörös is jól tükröz. Felkerült egy teljesen új első lökős hatalmas légbeömlővel, sportos küszöbök valamint egy igazán jól sikerült hátsó spoiler. A sportos hatás elengedhetetlen részeként egy hátsó szárny és a hatalmas 19”-os felni garnitúra is kiegészíti a dinamikus megjelenést, az összhatást pedig két sport króm kipufogó vég és M-es sport tükrök teszik teljesé.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!







A külső optika mellett természetesen a belső térben is számos tuning cuccot találhatunk. Recaro ülések, bőr váltógomb, sport pedálok és sport kormány is bekerült az autóba, valamint számos belső elem az autóhoz hasonlóan vörös színben pompázik.

A High Performance Concept Astra erős, gyors és szép egyszóval majdnem tökéletes, amit - mint mindig - maximum a magas ár ronthat el. Erről viszont még nem sokat tudni, hiszen az autó sorozatgyártása még csak a jövő zenéje.