A propelleres márkát előszeretettel hergelő Tuningwerk a BMW M135i-t vette kezelésbe. Az alaphelyzetben is szigorú hátsókerekes kupéból szép extra teljesítményt sikerült előcsalogatni.

A német cég komolyabb turbó, nagyobb intercooler, sport leömlők és kipufogórendszer segítségével 445 lóerőig húzta fel a gyárilag 355 egységet teljesítő soros hathengerest.

Hajtás terén főleg a sportosabb vezetési stílus szerelmeseinek kedveztek: opcióként sperrdifi, megerősített kuplung, valamint kétféle könnyített lendkerék található a kínálatban. Az úton maradáshoz a KW Clubsport állítható futóművét és megerősített fékrendszerét ajánlják, utóbbit saját gyártmányú betétekkel és fékcsövekkel szerelve.

A sportosság az utastérben is folytatódik a Recaro Pole Position kagylóival, némi karbonfóliával, valamint opcióként akár komplett bukóketreccel kiegészítve.

A külcsín tekintetében - az ültetést és a kivillanó nagy fékeket persze - mindössze fekete, 18 colos könnyűfém felnik árulkodnak a gép nem gyári voltáról, Dunlop Direzza semi-slick abroncsokkal szerelve.