Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Ehhez az 1998-as kiadású metálzöld Skodához Kris 2001-ben jutott hozzá, teljesen "szűz", gyári állapotban, ami viszont nem sokáig maradt jellemző: az azóta eltelt évek alatt szinte egy alkatrész sem maradt érintetlen. A kitartó munkának köszönhetően az autóra előző gazdája valószínűleg már nagyon nehezen ismerne rá – lássuk tehát, mit is lehet kihozni egy Felíciából.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Az autó gyárilag 50kW-os (kb. 73 LE), 1300 köbcentis motorja volt az első, ami átalakításra került. Mára a teljesítmény cirka 95 paci és 125 Nm körül jár. Ehhez a növekményhez minden bevethető fogás hozzájárult: a chip-tuning, a 280 fokos sport vezérműtengely, a Green sport légszűrő kit, az átdolgozott kipufogórendszer, a megnövelt kompresszió az égéstérben és az NGK háromkörmös gyertyák együttes erővel táplálják a motorháztető alatt megbúvó kisördögöt. A kúra eredményeképp a végsebesség 180 km/h körül alakul, a százas tempót pedig 10 mp alatt éri el a zöld méregzsák.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A megnövekedett teljesítmény mellé a futómű is átalakításra került. A megállásról hűtött, lyukacsos tárcsák gondoskodnak, az éles kanyarokban pedig első toronymerevítő gondoskodik a megfelelő úttartásról. Természetesen mindezzel még nincs vége: Kris HP Sporting lengéscsillapító- és rugó-szettre cserélte a gyári alkatrészeket, aminek köszönhetően a kaszni 40 mm-rel került közelebb az aszfalthoz, és az ATP felniken feszülő Yokohama 195/45-os gumikhoz is.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Optika szempontjából hasonlóan komoly átalakítások történtek. A lökhárítók sportosabbra cserélődtek, oldalra pedig küszöbspoiler garnitúra került felhelyezésre. A karosszéria munkálatok sem maradhattak el: a csomagtér ajtaja a letisztultság jegyében teljesen le lett falazva, a motorháztető pedig a légszűrő felett megnyitásra került: ez a morconább külső mellett természetesen a motort is több friss levegőhöz juttatja. Kiegészítők terén egy pár M3-as tükör ékesíti a gépjárművet, emellett felkerült egy féklámpával tarkított kisebb hátsó szárny is. Éjjel zöld fénypárnán úszik az autó, amiről 4 db kültéri neon gondoskodik. Végül, de nem utolsósorban nem elhanyagolandó a kétoldalt helyet foglaló egyedi dekoráció sem, ami Kris saját tervezése nyomán született.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Az autó belsejére sem lehet panaszunk: a komplett utastér mű nyersbőrrel (alcantara) került kárpitozásra, a kimaradó elemek pedig az autó színére lettek fújva. Kiegészítők terén OMP sportkormány, világító váltógomb, nagy fordulatszámmérő óra, alumínium pedálok és alu szőnyeg díszítik az utasteret, és idebent is elmaradhatatlan a kintről ismert zöld megvilágítás.

A hifi egy Kenwood KDC-8024-es fejegységből, Ground Zero 16-os komponensekből, Infinity kétutas oválokból, és egy 25-os SAL mélynyomóból áll. Az oválokat és a szub ládát egy SAL erősítő hajtja meg, az utasok szórakoztatásáról pedig egy Next Base DVD lejátszó gondoskodik.

Végezetül pedig Kris üzenete:
Ez az autó nem lenne ilyen, amilyen, ha nem élveztem volna életem párja, feleségem, Zsani teljes odaadását és támogatását. A másik személy, akinek nagyon sokat köszönhetek, gyerekkori jó barátom, Rolkó, akinek a belső tér átkárpitozása szárad a lelken.

Gratulálunk a gépedhez, Kris!

Típus

Skoda Felicia

Tulajdonos

Kris

Motor

Motor

1,3 95 LE 125 Nm

Légszűrő

Green sportlégszűrő kit

Gyertyák

NGK

Egyéb

Chiptuning, átdolgozott kipufogórendszer, megnövelt kompresszió, sport vezérműtengely

Futómű

Gumik

Yokohama 195/45

Rugók

HP Sporting

Gátlók

HP Sporting

Fékek

Elöl hűtött lyukacsos tárcsák

Merevítők

Első toronymerevítő

Felnik

ATP

Külső optika

Karosszéria

Lefalazott hátsó ajtó, motorháztető beömlők

Légterelők

Egyedi első- és hátsó spoiler, küszöbök

Fénytechnika

Zöld undercar kit

Dekor

Egyedi dekoráció kétoldalt

Kiegészítők

M3-as tükrök, fehér oldalindexek, színre fújt kilincsek

Belső optika

Festés, dekor

Komplett Alcantara mű nyersbőr bevonat, színre fújt elemek

Kormány

OMP sportkormány

Kiegészítők

Világító váltógomb, nagy fordulatszámmérő óra, alumínium pedálok, alu szőnyegek

Fénytechnika

Zöld beltéri megvilágítás

HIFI

Fejegység

Kenwood KDC-8024

Erősítő

SAL

Hangfalak

Infinity kétutas oválok, SAL mélynyomó

Egyéb

Next Base DVD lejátszó