A világ leggyorsabb utcai autójának megtisztelő címéért folyamatosan ádáz harc folyik a gyártók közt. A mércét megjelenése óta a Bugatti Veyron 401 km/órás csúcsa jelenti, melyet csak minimális előrelépéssel döntögetnek meg időről-időre.

Az aktuális rekorder a Hennessey Venom GT, mely 427.6 km/órával idén tavasszal döntötte meg a Bugatti Veyron Super Sport 2011 óta tartott 415 km/órás végsebességét.

A kis angol szuper sportautó-manufaktúra, a Keating Supercars azonban a jelek szerint jó időre eldöntheti a nagy kérdést, legújabb fejlesztésük, a Bolt ugyanis még csak nem is a 400-as ligában játszik. A minden bizonnyal az egyébként Nissan GT-R-t hajtó olimpiai bajnok futó után elnevezett üdvöske végsebessége az előzetes híresztelések szerint 340 mérföld/óra, azaz 547 km/óra lesz. Ha mindez igaz, a sportautó simán legyorsulja többek közt a kínai CRH380A szupervonatot, de még a világ leggyorsabb síneken közlekedő járműve, a TGV 574 km/óráját is megszorongatja.

A meglehetősen hatásvadászra sikeredett debütálásra idén szeptemberben került sor, persze menet közben egyelőre még kívülállónak nem volt szerencséje megtapasztalni, mit is tud az autó.

Főleg, hogy egyelőre csak a prototípus készült el, ami első blikkre egy elrontott Saleen S7 replikára emlékeztet, de ehhez hozzájárulnak a közzétett botrányos minőségű fotók is. A szinte teljes egészében karbon alkatrészekből összerakott kasztni könnyű alumínium vázra épül, a merevséget pedig beépített bukóketrec biztosítja. Mindennek köszönhetően, az autó tömege meglehetősen alacsony, mindössze 1.200 Kg lesz, tegyük hozzá, ekkora sebesség mellé ez nagyon kevésnek tűnik a földön maradáshoz.

A csúcsváltozat erőforrását egy erősen felpiszkált 7.0 literes V8-as General Motors LS7 biztosítja, melyből "Forma 1-es autók motorjához hasonló megoldásokkal" - és a blokk megerősítése, valamint feltöltők segítségével - 2.500 lóerőt terveznek kihozni. A hatalmas erő hatsebességes manuális váltóval jut majd a 19 colos kerekekre.

Az utolsó simítások még hátra vannak, de a hivatalos mérésre már idén télen sor kerülhet Dubaiban - addig is (habár láttunk már Nissan GT-R-t is 2.000 lóerő felett) mi hadd maradjunk egy kicsit hitetlenek az egésszel kapcsolatban.

Az 500 km/óra felett száguldó változat ára egyébként 750.000 font (267 millió HUF) körül várható, míg a szívó üzemű 640 lóerős alapmodell 150.000 fontért (53 millió HUF) rendelhető.

Meglássuk. bajszos