Cirka két éve számoltunk be utoljára a német székhelyű, de mégis kifejezett amerikai autók tuningjára szakosodott Geigercars Chevrolet Camaro konverziójáról. Nos, azóta történt némi fejlődés.

A kompresszoros átalakításairól híres müncheni cég ezúttal a már eleve feltöltött motorral szerelt ZL1-es modellt vette alapul, melynek 6.2 literes LS9-ese gyárilag 580 lóerőt teljesít. Ez pontosan 12 lóerővel több, mint amit az ő rendszerükkel facsartak ki a 426 lovas V8-asból, így  a feladat adott volt az erőviszonyok tisztázására.

A kompresszort természetesen a sajátjukra cserélték, viszont komolyan meg is erősítették a blokkot: kovácsolt dugattyúk, módosított hengerfej, főtengely és vezérműtengely, valamint nagyobb intercooler bevetése mellett már szépen fel tudták tornázni a töltőnyomást, pontosan 191 extra lóerőt hozzáadva a gyári teljesítményhez.

Az így kapott 780 ló és 984 Nm nyomaték hatsebességes manuális váltón keresztül jut a hátsó kerekekre, az úton maradást pedig a KW versenyfutóműve és nagyobb fékek biztosítják. Az állórajtos 100-as sprintet 3,7, a negyedmérföldet 11,9 másodperc alatt futja meg a Camaro, végsebességnek pedig 338 km/órát mértek.

Mindezt optikailag is alátámasztandó új bodykit készült a modellhez, lökhárítók, küszöbök, szellőzőkkel tagolt motorháztető, valamint egyedi hűtőrács formájában. Kerekek terén Michelin abroncsokkal szerelt, elől 19, hátul 20 colos Goysar garnitúra került fel, végső simításként pedig egyedi zöld-fehér fényezéssel sportosítottak még a vason. Az autó oldalán található vonalkód egyébként nem csak dísz: beolvasva a Geigercars.de-t adja eredményül.

A komplett autót 189.000 Euro (55 millió HUF) fejében kínálják, ebből kb 20 milliót tesz ki a ZL1-es alapára.