A Német ABT tuning cég számos Audiból varázsolt már brutális sportautót. Hasonlóképp történt most is, amikor komolyabban kezelésbe vették az új A6-ost. Már az első fotók, tesztek, vélemények alapján is kiderült, hogy az új Audi A6 egy igazán jól sikerült modell, mind látványban, mind kényelemben felülmúlja az elődöket. Erre tettek még rá egy lapáttal az ABT mérnökei, és első körben még jobban kihangsúlyozták az új A6-os nagyszerű vonalait.

Az autó vonalvezetése egyesíti az Audira jellemző letisztult íveket és az új, futurisztikus dízájn elemeit. Az Audi új generációjának képviselőjeként az autó elejét a hangsúlyos, nagyméretű trapéz formájú hűtőmaszk uralja. A külcsín alapban is szemet gyönyörkődtető, azonban az ABT néhány dolgot még átalakított: a sportosabb külső érdekében egy teljesen új első és hátsó lökhárítót készítettek, valamint hátul felkerült mindkét oldalra egy-egy dupla króm végű sport kipufogó. Az autó futóműve szintén megfelel minden kritériumnak, magassága mellett a keménysége is kívánság szerint állítható. Az összhatást pedig a brutális 19”-os ötküllős ABT sport felnik teszik teljessé, Dunlop vagy Continental abroncsokkal megspékelve.

Az A6-os a generáció váltás után teljesen új erőforrásokat kapott melyek természetesen megfelelnek az EU4-es szabványnak. Ötféle erőforrással készülnek, ezek közül három benzines, és kettő dízel. A csúcsmodell a 4,2 literes V8-as Otto-motor (335 LE, 420 Nm), mellett lesz 3,2-es (225 LE, 330 Nm), és 2,4 literes (177 LE, 230 Nm). A kisebbik dízel motor pedig 2000 ccm-es (140 LE, 320 Nm), a nagyobbik 3 literes (225 LE, 450 Nm).

Az ABT sok más tuning céghez hasonlóan a nagyobb dízel változathoz készített egy kis „szeretet” csomagot. A V6-os 3.0-es aggregátba sikerült még 40 pacit és 100Nm nyomatékot pakolni. Így a 0-100-as idő 7.3 másodpercről 6.9-re javult a végsebesség pedig 243 km/h helyett... 247km/h-ra! (ez aztán kemény javulás +4 egész km/h) Mindenesetre ilyen adatok azért nem is olyan rosszak egy majdnem két tonnás (1.8t) autótól.

Mindent egybe vetve igen impozánsra sikerült az új ABT AS6-os. Nem lett egy lóerőgyár, de azért nyomatékért nem kell a szomszédba mennie. Az optika pedig magáért beszél. Egy jól felszerelt A6-os ára kb 17 millió forint, amire még az ABT ténykedésének hála még egy „pici” összeget biztosan félretehetünk a perselybe.