Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A november elején Las Vegasban lezajlott SEMA show egyik újdonsága a Mitsubishi tuningcége, a Ralliart koncepciója volt, mely - több más típus között – a Galantot is megcélozta. Az első ránézésre leginkább családi autó feelinget sugalló szedán alapjaira egy kisebb erőgép épült.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A Mitsubishi Galant koncepció mindent magába foglal, aminek egy Ralliart modellben lennie kell. Az autóban - a pletykák szerint - ugyanaz az erőteljes, 3.8 literes V6-os, 260 lóerős MIVEC motor dohog, amit szériaként legközelebb a 2005-ös Eclipse-ben látunk majd viszont, de ugyanez elmondható az erőátvitelről is: a Galant 6-sebességes manuális váltóját szintén megtalálhatjuk majd a jövőbeni kupéban. A nagyobb „szív” több átalakítást is maga után vont: a Ralliart saját fejlesztésű, nagyteljesítményű kipufogórendszere került felszerelésre, e mellett az optimalizált szívó oldal, valamint a módosított elektronika gondoskodnak a maximális teljesítmény eléréséről. A futómű módosításokkal oldalakat lehetne megtölteni: 19/8.5 colos Racing Hart F10 felnik, 245/40/19 Goodyear Eagle F1 gumikkal, a Road Race Engineering állítható felfüggesztései és sportrugói, első és hátsó toronymerevítők, hátsó stabilizátor, valamint a Brembo fékrendszere és jókora hűtött tárcsái teszik teljessé a képet.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A Galant külsőleg sem maradt a régi, de sajnos sokkal nem is lett szebb: a szolidabb lökhárító átszabások és a küszöbök mellett talán a legszembetűnőbb modifikáció a gyönyörű egyedi gyöngyházfényű festés, amely valamennyire feldobja az autó karakterét. További kiegészítők is helyet kaptak kívül, úgy, mint a PIAA lámpatestek, az egyedi rácsozások, valamint a természetesen a Ralliart logói, amelyek már messziről árulkodnak róla, hogy itt valami extra is van a motorháztető alatt.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Az utastér valósággal hemzseg az extráktól: egyedi bőr- és szövetbevonat mindenütt, Recaro sport vezetőoldali és anyósülés, Ralliart váltógomb, valamint Logitech kormány és pedálszett gondoskodnak a megfelelő feelingről. Családos száguldozók igényeinek kielégítésére még egy Recaro gyermekülés is az autóba került. A biztonságról 4-pontos biztonsági övek, valamint 2 komplett Sparco versenyruha-szett gondoskodik: bukósisak, kesztyűk és még versenyző cipők is. Aki pedig csak zenét hallgatni ül be a verdába, az sem lő nagyon mellé: a SuperAutobacs komplett installációja gondoskodik a megfelelő hangminőségről, DLS hangszórók és erősítők segítségével.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!