Mint azt neve is sugallja, az Autodelta GT Super alapját nem más képezi, mint az Alfa Romeo és a Bertone lehengerlő alkotása, az Alfa Romeo GT Coupe. A nagysikerű Gran Turismo megjelenése világszerte megdobogtatta a neves olasz gyártó rajongóinak szívét, a nagy érdeklődésre (és persze a remek eladásokra) való tekintettel adott is volt az alkalom egy még potenciálisabb egyeddel való kirukkolásra.

Sok újdonságot talán nem árulunk el azzal, hogy az autó az Alfa Romo tuningcége, az Autodelta műhelyeinek gyümölcse. A névben található „Super” szócska egy speciálisan a GT Coupe-hoz kifejlesztett kompresszorra (angolul: supercharger) utal, ami biztosítani tudja azt a levegőmennyiséget, ami a 3.2 literes V6-os blokknak éppen elegendő a maximális 320 LE kisajtolásához. Ez pontosan 80 ló erejével több, mint a gyári GT Coupé teljesítménye, mindehhez pedig 4700-as fordulaton igen kellemes, 377 Nm-es maximális nyomaték is párosul.

Az Autodelta GT Super ezekkel az adatokkal 5.4 másodperc alatt gyorsul álló helyzetből 100 km/h-ra, az opcionálisan választható hosszabb 6. sebességfokozattal pedig akár 284 km/h maximális sebességet is lazán elérheti.

A feltöltő maga egy helytakarékos, Rotrex centrifugális kompresszor, saját elektromos olaj pumpával és hűtővel, valamint egy jókora intercoolerrel. Az Autodelta előszeretettel alkalmazza ezeket a feltöltőket, rendkívüli tartósságuk és megbízhatóságuk miatt. Az átalakítás mellé természetesen az elektronikát is teljesen átprogramozták, valamint további módosításokat eszközöltek más területeken is: méretes Brembo hűtött tárcsák, sport felfüggesztés és egy 30%-os sperr differenciálmű került az autóba.

Meglepő módon a kaszni sem maradt a régi, annak ellenére, hogy a GT Coupé magán viseli a megtisztelő, 2004-es év legszebb coupéjának járó kitüntetést. Az Autodelta designereinek viszont sikerült a szépből is még szebbet kihozniuk: az optikai csomag új első- és hátsó lökhárítókból, egy diszkrét hátsó szárnyból, valamint egy dupla kipufogóvégből áll össze.