Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Az Audi az Essen Motor Show 2004 keretei között mutatta be A4 DTM Edition névre hallgató tanulmányautóját, melyet a cég a versenyágban elért idei sikerei kihangsúlyozásaként készített el. Az új négykarikás azon vásárlókat célozza meg, akik egy kis plusz dinamizmusra vágynak ettől az alaphelyzetben is sportos szedántól.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Az autót az Audi új, 2 literes FSI, turbófeltöltővel szerelt motorja hajtja, a turbónyomást pedig egy cseppet meg is emelték ennél az exkluzív modellnél. Így a gyári verdához képest mind a teljesítmény, mind a nyomaték megnövekedett: az A4 DTM jelenleg 220 lóerőt és 300 Nm-t teljesít, ami mindkét esetben pontosan 20 egységgel jobb a gyári adatoknál.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Az S-line stílusában épült kasznit 20 mm-el lejjebb engedték, valamint keményebb sportrugók és gátlók kerültek az autó alá, a megnövekedett teljesítmény és a sportosabb kanyarvételek elősegítése érdekében. Mindehhez párosul még a gyönyörű, 18 inches, „sokküllős” könnyűfém felni garnitúra, mely stílusban az Audi DTM-ben használt keréktárcsáira emlékeztet. A nagyobb teljesítmény mellett a megállásra is gondolni kellett, így elöl - a gyárival ellentétben - jókora lyuggatott féktárcsákat találhatunk meg, e célnak szentelve.

Az autó külsőleg is nagyobb vizuális élményt okoz egy „szimpla” Audinál: a legszembetűnőbb módosítások az új küszöbök, a feketére fújt hűtőrácsok és tükrök, valamint a részben átszabott első lökhárító, melynek sportos megjelenését a rajta helyet foglaló további légbeömlők hangsúlyozzák. A csomagtartón egy rendkívül szolid légterelő toldat kapott helyet, a kipufogórendszer pedig 2db, egyenként 100 mm-es, krómvégben fejeződik be.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Az utastér sportosan elegáns megjelenését a több helyen felbukkanó DTM felirata fokozza, de ne feledkezzünk meg a komplett Recaro sportülés garnitúráról sem, melyet Alcantara és bőr bevonattal, valamint ezüstszínű varrással láttak el. Ugyanezek a stílusjegyek köszönnek vissza a kézifékkaron és a sebváltón is. A további felszereltség már csak a szokásos gyári full-extra: xenon-fényszórók, komfort-klíma, egy nagy halom légzsák, valamint az Audi legújabb fejlesztésű ESP rendszere.