Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A Subaru, történetének eddigi „legextrémebb” Imprezáját mutatja be hamarosan a japán piac számára. A leggyorsabb gyári változatként emlegetett S203 a jövő évi Tokyo Auto Salon keretei közt debütál.

Hogy kezdjük is rögtön a rossz hírekkel: a legújabb Subaru csak jobb kormánnyal, kis példányszámban (555 db) és kizárólag a japán piacon lesz elérhető. Így aki még ezek tudtában sem tudja elképzelni az életét egy ilyen ezüstszínű csoda nélkül, minél előbb mozgósítsa behozatalban jártas ismerőseit, ugyanis a 2005. január 11-től előjegyezhető, csekély számú gépet valószínűleg nagyon hamar elkapkodják majd.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Külső szemlélődőknek az S203 minden bizonnyal csak módosított első lökhárítójával, hátsó szárnyával, valamint a szériaként járó 18 inches BBS felnikkel tér el a „mezei” Imprezáktól, és persze ne feledkezzünk meg az utastérben helyet foglaló egyedi Recaro sportülésekről sem. A lényeget viszont nem is ezen a téren kell keresnünk: az autót egy nagyobb turbóval és a motorelektronika átprogramozásával tették mérgesebbé, valamint több kisebb módosítás mellett egy áttervezett kipufogórendszer is bekerült az autó alá.

Az eredmény 320 LE és 422 Nm maximális nyomaték formájában mérhető, amely pontosan 4.5 mp alatt gyorsítja fel az Imprezát álló helyzetből 100 km/h sebességre.

A limitált széria fogyasztói ára egyébként kint 4.7 millió Jen, ami átszámítva kb. 8.3 millió forintnak felel meg.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!