Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Az autót tulajdonosa még 2002-ben vásárolta használtan, szinte teljes mértékig gyári kiszerelésben. Az egyedüli tuning alkatrész ekkor még csak a hátsó Remus sportdob volt, az autó teljesítménye pedig nem is volt több a nagykönyvben megírt 106 lóerőnél. Ez a gyári 950 kg körüli súlyhoz általában elég is szokott lenni, ám emberünk már a kezdetek kezdetén tudta, hogy ez nem sokáig lesz tartható. Pár napon belül már egy hatalmas Magnum direktszűrő röffentette a levegőt a motorba, aminek addig sem rossz hangja már leginkább egy Nascar kocsijéhoz kezdett hasonlítani. És emberünk rájött, hogy ez bizony jó: ezzel vette kezdetét a máig véget nem érő tuningolási folyamat. A direktszűrőt egy kemény ültetőrugó követte, majd a külcsín felé tolódott a hangsúly: krómozott kézifékgomb, váltókar, alu-szőnyeg és pedálok, külső optika szempontjából pedig új, sűrű küllős alufelnik és egy morcosított motorháztető tették teljessé az összképet. Ezt követte a teljesen egyedi küszöbspoilerek felszerelése, a hátsó lámpák fóliázása és több kis apróság.

Később a gyorsulási idény beindultakor ismét kevésnek mutatkozott a teljesítmény: A motorba sportgyertyák kerültek, ezt követte egy teljes motorgenerál új sportdugókkal, leömlő-, beömlő- és hengerfejpolír, és a lendkeréken is könnyítettek egy jó adagot. A folyamatra a koronát a chiptuning tette fel: a végeredményként elért 8,5 mp-es 0-100 km/h gyorsulás és 230-as végsebesség azt hiszem önmagáért beszél.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Természetesen ezzel még koránt sincs készen az autó: hamarosan újabb könnyitések várhatók, a nehéz fém motorháztetőt, és sok más elemet karbon alapanyagú alkatrészek váltják majd fel. Tervbe van véve egy sport vezérműtengely is, esetleg sport leömlő.. Optikailag az utastérben el fog uralkodni az aluminium, és az ezüstös árnyalatok színvilága (megjegyzem most sem nézett ki rosszul de mivel jelenleg is átépítés alatt volt sajnos nem fozózhattuk le).
 




Típus


Opel Tigra 1,6 16V


Gyártási év


1996


 



Motor



Motor


1,6L 16V, átalakított hengerfej, leömlők, könnyített lendkerék


Légszűrő


Magnum direktszűrő


Kipufogó


Remus sportdob, dupla krómvéggel


Gyertyák


Bontex sportgyertyák


 



Futómű



Gumik


Firestone 205/45


Felnik


15"


Rúgók


Ültetőrugók, -4 cm elöl, -2cm hátul


 



Külső optika



Motorháztető


Egyedi, 2 beömlővel


Oldalsó spoilerek


Egyedi küszöb garnitúra


Hátsó lámpák


sötétített


Egyéb


Sport alu antenna, kék ledes helyzetjelzők


 



Belső optika



Pedálok, szőnyeg


aluminium


kézifék, váltó, kilincsek


króm


Számlap


fehér, kék megvilágítással


Oldalsó spoilerek


Egyedi küszöb garnitúra


 



HIFI



Alpine fejegység


 


Alpine CD-tár


 


Alpine hangfal-szett