Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A Honda házi tuningcége, a Mugen, a Tokyo Auto Salon keretei közt egy igen exkluzív koncepciót mutatott be a nagyérdemű számára. A világ harmadik legnagyobb autó-kiállításaként ismert rendezvény fénypontját minden kétséget kizáróan a cég által tuningolt Legend alkotta.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A tűzpiros koncepció tulajdonképpen nem más, mint annak demonstrálása, hogy mit lehet kihozni az új Legend és egy V8-as blokk jól sikerült találkozásából. A motortérbe passzintott MUGEN MF408S kódjelű, 4 literes, 32 szelepes aggregátot eredetileg 24 órás versenyek autóiba tervezték, aktív állapotban pedig először a 2002-es amerikai Le Mans sorozat keretei között volt látható. A motor paraméterei igen meggyőzőek: 590 LE 9500-as fordulaton, maximális nyomatéka pedig 520 Nm, melyet 7500-as fordulat mellett ad le. További érdekesség, hogy a hosszanti elhelyezésű motor mindössze 131 Kg-ot nyom. A teljesítményt egy speciálisan fejlesztett hatsebességes manuális váltó segítségével juttathatjuk a hátsó kerekekre, a motor pedig egészen 10.000-es fordulatig pörgethető.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A jövő álom versenyautójaként is emlegetett koncepció egy komplett, agresszív stílust sugárzó légterelő szettet kapott. Az utastér design is módosult, az első sorba pedig két Mugen sportülés került a gyáriak helyett. Az autó alá a Mugen NR 18x9.5J, 10 küllős felnijeit szerelték, melyek egy új, sötétszürke árnyalatot kaptak. A keréktárcsákon 275/35R18-as Dunlop Direzza abroncsok gondoskodnak a megfelelő tapadásról.

A koncepció, ha további tervek egyelőre nincsenek is vele, arra minden bizonnyal jó lesz, hogy tovább öregbítse a Mugen hírnevét. A cég neve egyébként magyar fordításban ennyit jelent: „Határtalan”.
Találó :)