Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Bizonyára senki számára nem ismeretlen az AMG rövidítés. Ezzel a három betűvel fémjelzett Mercik köztudottan, gyárilag is a csúcsot jelentik: teljesítményben és látványban is a legjobbak közzé tartoznak. A délnyugat-németországi székhelyű Carlsson tuning cég egy igen meglepő húzásra szánta el magát, hiszen egy CLS 55 AMG-t választott következő tuning programja áldozataként. Már eleve kicsit furcsán hangzik, hogy egy AMG tuning alapként szolgál :)

A Carlsson CK55 mottója: a teljesítmény és a megjelenés találkozása. Első látásra is igazat kell adnunk, mivel az autó hatalmas erőt sugározz, ami természetesen nem csak látszat. Néhány röpke adat: 560 lóerő (6000-es fordulatnál) és 810 Nm nyomaték (2600-as fordulatnál). A plusz teljesítményt a Carlsson az elektronika újrahangolásával, és egy új kipufogó rendszer kifejlesztésével érte el. Az autó menetteljesítménye pedig félelmetes, gyorsulása 0-100km/h-ra 4.5 másodperc a végsebessége pedig 320 km/h-ra - persze egy AMG-től nem is vár kevesebbet az ember.

Térjünk vissza a mottóhoz: a teljesítmény találkozik a megjelenéssel. Hogyan is nézzen ki egy 560 lóerős autó, aminek a nyomatéka egy mozdonyéval vetekszik? A válasz egyszerű: valahogy így, mint a CK 55 :) Kevés változtatással, de sikerült sportosabb és dinamikusabb külsőt varázsolni az egyébként is mutatós típusnak. Az újdonságok közé tartozik egy Carlsson RS első, és hátsó toldat, valamint természetesen az optika része az új felni garnitúra és az elengedhetetlen "lovas" embléma is a hűtőrácson.

A felnikről is érdemes kicsit bővebben beszélni. A Carlsson természetesen saját alukerekeivel szerelte fel az autót, méretes, 20”-os felnik kerültek az ívek alá, elöl 255/30 ZR hátul pedig 305/25 ZR Dunlop abroncsokkal. Ekkora papucsokkal már kordában lehet tartani az 560 rendkívül nyomatékos pacit.

Az CK 55 egyik legkomolyabb újdonsága az új C-Tronic futómű-vezérlőegység. Segítségével az autót 30mm-rel megültethetjük, viszont ha már meguntuk a keményebb rugózást, gombnyomásra visszaállíthatjuk a gyári állapotokat. Az új vezérlés másik hasznos tulajdonsága, hogy automatikusan igazítja a futóművet az út minőségéhez.

A belsőtérben luxus-luxus hátán, de mi mást is várhatnánk egy Carlsson AMG-től. A vásárlóknak bizonyos mértékig szabad kezet adnak, hogy a saját ízlésük szerint alakíthassák ki saját Mercijüket. Van itt minden ami szem szájnak ingere: tv+navigáció, full Alcantara bőr borítás, sport kormány, szőnyeg, rengeteg elektronikus kütyü... Nehéz is lenne mindent felsorolni, de talán felesleges is: aki vesz egyet, majd úgyis jól megnézi magának belülről is :)

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!