Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A Hartge szokásához hűen nem hagyhatta ki a legkisebb BMW tuningját sem. A kis 1-esből már készült egy pár változat, de érdemes legalább egy pillantást vetni az Hartge remekül sikerült verziójára.

Első lépésben a motort vették kezelésbe. Két erőforrás számára kínálnak extra lóerőket: az 1.8-as illetve a 2 literes dízel változathoz. A kisebb mociból 145 lóerőt és 330 Nm nyomatékot, a nagyobból pedig 196 pacit és 390 Nm-t sikerült kihozni egy power-box (dízel chip tuning) segítségével. A megnövekedett teljesítménnyel a menettulajdonságok is jelentősen javultak, a 0-100 km/h-ás sprintet 8,5sec (118d) és 7,4sec (120d) alatt teljesítik, valamint a végsebességük egységesen 220km/h-ra változott. A Hartge későbbi terveiben egyébként szerepel még az Egyeske: egy igazi fenevadat, 300 lóerős 3 literes kompresszoros 6 sebességes váltóval ellátott sport autót készülnek megalkotni belőle. Az biztos, hogy ha kész lesz nagyon brutális lesz.

Most viszont térjünk vissza a dízelekhez. A megnövekedett teljesítmény mellé a futóművet teljesen kicserélték. Az autót 30mm-el megültették, ezáltal sokkal sportosabb vezetési élményt és kezelhetőséget nyújt. A Hartge, mint gondolt a megfelelő tapadásra is: széles felni választékkal rendelkeznek 17”-tól egészen 19”-ig. A legjobb tapadást mindenképpen az elöl 225/35 hátul pedig 255/30-as Continental vagy Pireli abroncsok biztosítják.

Az autó külsején is változtattak. Felkerült egy új első és hátsó lökhárító valamint egy dupla króm kipufogó is, mely hátul középen kivezetve borzolja a kedélyeket.

Természetesen a belsőtérben is a legjobb minőségű tuning elemeket kínálják. A legszembetűnőbb talán a bőrborítású sport kormány, alumínium vagy karbon betéttel. Ezen felül találkozhatunk számos ismerős megoldással, mint például alu pedálok, alu kézifékgomb illetve váltógomb, és Hartge logós szőnyeg.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!