Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Az Opel az új Astra Caravan-nal kitűnő tuning alapot szolgáltatott a Steinmetz számára. Természetesen a német tuning cég ismételten kitett magáért: egy komplett aerodinamikai csomag mellett motor és futómű tuningot is készítettek az új Astrához.

Nézzük először az autó szívét. A Steinmetz számos erőforráshoz kínál tuning lehetőséget. A 120 lóerős 1.9 CDTI motorból 144 míg a 144 lóerősből 175 pacit sikerült kihozniuk. A legkomolyabb azonban, a 2.0 literes turbós változat teljesítménye: a gyári 200 pacit és 260 Nm-t még további 30 lóval valamint 40 Nm nyomatékkal toldották meg. A motor optimalizálása mellett felszereltek egy új, sport kipufogórendszert, így a teljesítmény-növekedést az autó hangján is érezhetjük. A minőségre pedig a 2 éves garancia a biztosíték.

A teljesítmény után a futómű következik. A Steinmetz rugói 30 mm-rel ültetik lejjebb a kasznit. Ez nem csak a látványra van jótékony hatással, hanem a kezelhetőséget és a kanyarstabilitásra is javítja. Az ültetés látványa a méretes kerekekkel válik teljessé. Az autóra választható a Steinmetz ST1-es és ST3-as alufelnijei 18”-os illetve 19”-os méretekben. A legkomolyabb kombináció természetesen a 19”-os felni-garnitúra, a rajta feszülő 225/35-ös Continental, illetve Michelin abroncsokkal. Ilyen méretes papucsok mellet pedig már biztosak lehetünk a megfelelő tapadásban.

Az autó egy komplett aerodinamikai csomagot is kapott, melynek tartalma egy Steinmetz logós hűtőrács, egy első toldat, küszöbök, egy hátsó szoknya, egy pár sport tükör valamint egy tető szárny formájában realizálódik. A látványt pedig a dupla króm kipufogó, a króm csíkok, valamint egy alumínium tanksapka matrica teszi teljessé, ami viszont lemaradhatott volna. A végeredmény pedig nem más, mint egy kicsit szögletes formájú kombi.

A utastérben a már megszokott alumínium elemekkel találkozhatunk: váltógomb, pedálok, kézifékkar és lábtartók.

Az optika talán nem sikerült tökéletesre, de a 240 lóerő nem rossz egy elsősorban családi kombi Astrától. Hogy a reklámból idézzek: "négyajtós, ötajtós, karaván..." - nos, személy szerint, én a kislány helyében a legutóbbi mellett döntenék. Persze utána rögtön le is könnyíteném egy tanksapkával.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!