Pünkösd hétfőn egy igazi csemege várja a ritka sportautók rajongóit: az egész Európát átszelő GUMBALL 3000 rali felhozatala május 16-án délután mutatkozik be a Ring betonján, mely még az előző esti, 150. jubileumi gyorsulás nyomaitól lesz forró. Nem is olyan régen a magyar autósportot csak a München-Wien-Budapest rali kötötte össze a világgal, a régi-régi Moszkvics pedig azzal szerzett méltán világhírt, hogy megnyerte, a Melbourne-Mexikó versenyt. A hosszú távú „világrallik” divatjára pedig alighanem az a nagy sikert aratott nagyjátékfilm tette fel a koronát, amely Flúgos futam néven vonult be a filmtörténetbe, és a mi életünkbe egyaránt, s amelyben a filmvilág legnagyobb csillagai vetélkedtek egymással egy raliverseny keretében.


Maximillon Cooper, a GUMBALL 3000 atyja szeme előtt bevallottan a fenti események, s maga a film lebegett, amikor megálmodta, majd tető alá hozta az „egész világot” átívelő autóversenyét, amelyen világhírességek is indulnak, más szenvedélyes autósokkal együtt. Ez az Európa-rali, amely Londonból indulva nagy kacskaringókkal Monte Carlóba érkezik a Forma-1-es Nagydíjra, az idén, május közepén, először halad át Magyarországon, és a fő állomása a HUNGARORING lesz. Ami azt jelenti, hogy a világ több, más pontján kiállított állomásokhoz hasonlóan, nem csak a versenyben résztvevő hírességek várhatók ide, hanem kísérőik, barátaik, ismerőseik is, akik a verseny fáradalmait nem vállalták, viszont egy igazi „jó buli” kedvéért természetesen odamennek a pihenő állomásaira, így, eljönnek majd a HUNGARORINGRE is.


A GUMBALL 3000 versenyzőinek, és nem másodsorban különleges autóiknak névsora rendkívüli élmény ígér, és biztosan megér egy kirándulást a HUNGARORINGRE. Már csak azért is, hogy az ember találkozzon a világ csodabogarai közül sokkal, a: ”gördeszkázás már-már legendás alakjaitól a Szupermodellekig, valamint a Pop-csillagoktól a valóságos hercegnőkig” amint azt Max Cooper megfogalmazta. Csak néhány nagy név az indulók listájáról: Quentin Tarantino világhírű rendező, Adrien Brody Oscar díjas színész, Johnny Knoxville a Jackass sztárja, Jodie Kidd szupermodell, Tony Hawk gördeszka világbajnok, Deryl Hannah a Kill Bill sztárja és még sokan-sokan mások, összesen 115 csoda-autó pilótájaként. A bulin több, mint 50 Ferrari, Lamborghini, Porsche, Aston Martin, Mclaren és számos különlegesség (Pagani Zonda, Ferrari Enzo, SLR Mercedes, Konigsegg stb.) áll rajthoz egy 4 órás felejthetetlen száguldásra! Az autók összértéke kb. 5 milliárd forint. Mindenki testközelből csodálhatja meg a gépeket, fotózkodhat mellettük, autógrammokat kérhet a sztároktól és élvezheti a parádét.


Tavaly az olyan „találkozás-partikon”, mint amilyen az idén a HUNGARORINGEN is lesz, több mint ötvenezren vettek részt, és világszerte az idén is nagy érdeklődés várható. A magyar rendezők, fogadók felkészültek a rohamra: szeretettel várják az érdeklődők hadait május 16-án, Pünkösd hétfőn délután 14 órától. Belépőjegy elővételben kizárólag a május 15-i Evo Gyorsulási Versenyen, a Hungaroringen váltható személyenként 1800.-ért. Aki nem elmulasztja az elővétel kénytelen lesz háromszoros árat fizetni (5400.-) az esemény napján a kapunál. A vasárnapi rendezvényre pedig érdemes lesz kilátogatni, hiszen május 15-én este 18 órától elindul a Gyorsulási Verseny 9 éves történetének 150. Jubileumi Futama. Erre a napra a rendezők minden aktív és egykori gyorsulót elvárnak, hogy ott legyen a Hungaroringen és együtt ünnepeljen velük, azokkal a srácokkal, akik 1996 augusztusában először gyűltek össze Budaörsön a Mol kútnál, hogy összemérjék gépeiket. Akkor még a VR6 Golf és a régi Honda Prelude voltak a sztár verdák, ma már Viperek, Porschék, Corvettek, Ferrarik, na meg persze a „kispolski” és a dupla motoros Trabi uralják a mezőnyt. 149 verseny múlt el, egy új sportág születésének 150. jubileumára kerül sor vasárnap, a Hungaroring betonján. Részletes programterveket az alábbi linkeken találhattok. További infókat a www.gyorsulas.hu és a www.gumball3000.com oldalakon találhattok.