Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Május 7-én szombaton érkezett 2. állomásához a MüllerArt Gyorsulási Futam, mely a versenyzők számára jól ismert kunmadarasi reptéren került megrendezésre. Első alkalommal, és nagy elvárásokkal vettünk részt a sorozaton, és meg kell mondjuk, egyáltalán nem csalódtunk!

A rendezvény egy nagyon jól szervezett, pörgős buliként debütált számunkra, amihez végig remek hangulat párosult. Az egyedüli kifogást kizárólag a néha igencsak megerősödő, és a mi standunkat is megtépázó szél okozta, de ezt leszámítva szerencsére egész nap száraz, és nagyobb részt napos idő volt, annak ellenére, hogy néha igencsak lógott az eső lába.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A helyszín kialakítása kiválóan alkalmas volt egy akár családi szombat eltöltésére is: a fő látványosságot jelentő 1/4 mérföldes versenypálya eseményei mellett gumifüstölő aréna, számos stand és kiállító, tuning-expo, extrém sportolási lehetőségként Bungee Jumping és Kite Surf, gokartozás, valamint a kicsik számára ugrálóvár állt rendelkezésre a nap folyamán. A hangulatról folyamatos DJ live mix gondoskodott Dj Kincses, és nem utolsó sorban a gyönyörű Dj Niki Belucci közreműködésével, aki egy helikopter fedélzetén érkezett a helyszínre, hogy a döntők alatt Ő adja meg a kellő alaphangot.

Sztárvendégek tekintetében egyébként sem volt hiány: nap közben az autókban is feltűntek a Kísértés női főszereplői, az esti koncerteket pedig nem kisebb nevek adták elő, mint a Splash, és a Unique.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Ami szintén piros pontot jelent a rendezvényre nézve, az a speakerek személye. A tököli duó hölgytagja helyett most egy ismert autós újságíró kommentálta az eseményeket, aki higgadt szakmai tudásával remek párost alkotott "hátkéremszépen" :) stílusú társával - így a jó poénok mellett szinte minden autóról meg is tudhatott valamit a nagyérdemű.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A gyorsulási futamokra ketten is beneveztünk, így a kötelező gépátvétel, és az ablakra firkantott rajtszám (a'la F&F) után testközelből tapasztalhattuk meg a 402 méter örömeit. Az időmérés rendben volt, a részletes eredményeket (1/8, 1/4 mérföld, 60 láb, reakcióidő, legjobb idők) monitoron követhettük végig a futamok alatt. A rajtlámpát és a távot igencsak szokni kellett az eddigi tapasztalatok után, de tény, hogy ez a rendszer sokkal kiélezettebb és izgalmasabb küzdelmeket eredményez az indulók között. Maga a verseny pörgős és jól kontrollált volt, a sorbanállás pedig elhanyagolható mértékű - persze tegyük hozzá, hogy a nevezők nem voltak rengetegen, de ez jól is volt így.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A versenyen több igen komoly autó is részt vett, ami minden bizonnyal a díjazásnak is köszönhető, hiszen az év végén az abszolút győztes egy vadi új Mitsibishi Colt-ot vihet haza. Számos ismerőssel találkoztunk: kint volt "Oioio", azaz Kohári Zoltán két erőgépe a Dodge Viper és az S600 Brabus Mercedes, egy nagyon durva Evo VIII, két Audi S2, két Subaru Impreza egy Honda NSX, Gordon, Civiccoupe, Vinyo, és még sokan mások.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A már megszokott forgatókönyv szerint az egész napi időmérő futamok után következtek a döntők, melyek lebonyolítása egy kicsit eltért az eddig megszokottól: először minden kategóriában lementek az elődöntők, azt követték a középdöntők, és a végére maradtak a legizgalmasabb futamok, a döntő összecsapások. Az első kategóriában (-1600 cm3) a Hondák domináltak, az első helyezettnek járó kupát pedig PelyV(T)i Civic-je nyerte. A másodikban (1600-2000 cm3) Civiccoupe hibridje, CorsaV brutális Corsája, és Gordon S2000-ese alkotta a TOP3 sorrendjét. Quad éppen hogy csak, de sajnos megérdemeltem csúszott le a dobogóról. A harmadik (2000-2999 cm3) kategóriát Muha Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Csaba Tubós Kadettja nyerte Boch Norbert Honda NSX-e ellenében. A negyedikben (3000-3999 cm3) Subaru, BMW és Opel Calibra sorrend alakult ki. Az ötödik és hatodik kategóriát Oioio nyerte az előbbit a brutális Brabus Merci-vel, az utóbbit pedig a Viper-rel. A hetediket a Syntec S2-es Audi nyerte egy feljebb nevező "kibelezett" Trabi előtt.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Számunkra azonban nem csak a gyorsulás miatt volt érdekes ez a szombati nap: betétprogramként, a rendezvényen került sor az OPTX, az Auto-World, a Devil Tuning és az Auto Mobil által szponzorált carStyling.hu autó-szépségverseny első fordulójára, melynek lebonyolítását természetesen csapatunk végezte. Standunk, és a körülötte lévő betonon kialakított parkoló hivatott a klubkártyások, valamint az optikai versenyen nevezettek fogadására.

Az autókat két kategóriában lehetett nevezni, egészen 16:00 óráig, a közönségszavazatokat pedig 17:00-ig lehetett leadni.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A megmérettetésen számos szempont figyelembe vételével pontoztuk a megjelent autókat, végül az OPTX kategóriát Vinyó RS Clio-ja gyűjtötte be egy Opel Astra Gsi és egy Honda Civic előtt. Az Auto-World kategóriát a kalocsai második helyezett 5-ös BMW Touring nyerte egy gyönyörű Mitsubishe Eclipse Spydert és egy nagyon egyedi Opel Calibrát megelőzve. A közönségszavazatok alapján további 4 különdíjat is kiosztottunk: a legszebb európai autó egy "kortalan" Jaguár, a legszebb amerikai Kohári Zoli Viper-e, a legszebb Japán a Honda NSX lett, valamint az Okvath-féle Audi 80-as is különdíjat érdemelt. Mivel többen nem maradtak az értékelés végéig, nem tudtuk minden nevező autóját megnézni, ennek köszönhetően sajnos néhány igen esélyes autó is kiesett a szórásból - reméljük legközelebb ez másképp alakul majd.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A szépségverseny díjkiosztójára a gyorsuláséval együtt került sor, a rendezvényt pedig méltó befejezésként zárta az Unique koncertje, a középen felállított jókora színpadon.

Kicsit hosszú, de alapjában véve egy nagyon kellemes szombati napot töltöttünk Kunmadarason, és sok új élménnyel gazdagodva indultunk hazafelé. A rendezvény így, mindennel együtt alkotott egy kerek egészt, és remélhetőleg ez így is marad a továbbiakban, mert ez esetben csak jót jósolhatunk neki. Minden elismerés a szervezőknek, és mindenkit várunk szeretettel ugyanígy, parkolóval Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!és a szépségverseny következő fordulójával a legközelebbi, tököli fordulón, melyre május 28-án kerül majd sor!

A szépségverseny eredményeit és a pontverseny állását ezentúl nyomon tudjátok követni új rovatunkban, ahol már szavazhattok is az 2005-ös év közönségdíjas autójára. Linkek itt alább.

Galéria már a helyén! ;)