Pünkösd hétfőn egy igazi csemege várta a ritka sportautók rajongóit: az egész Európát átszelő GUMBALL 3000 rali május 16-án délután mutatkozott be a Hungaroringen. Akit azonban nem elégítenek ki a látottak, az a „mindent a szemnek” elve helyett maga is kézbe ragadhatja a kormányt és nekivághat a legalább ennyire izgalmas magyarországi ÁgyúgolyóFutamnak, melyet idén július 08. és 10. között rendeznek meg.

A maximum 100 résztvevő közé még lehet jelentkezni, sőt, aki ezt május 20-ig teszi meg, az a nevezés mellett automatikusan részt vesz azon a sorsoláson, ahol egy KENWOOD MP3-CD rádió talál tulajdonosra. Különdíjjal jutalmazzák a túra legextrémebb autóval induló csapatát és hasonló elismerésben részesülnek a legvonzóbb nők, akik egy autóban küzdenek a célig.

A futam fődíja tovább bővült, az egyébként is csábító pénzjutalomhoz már egy Blaupunkt navigációs CD-rádió is tartozik. Egy komoly PDA, GPS rendszer lesz annak az ajándékcsomagnak a tartalma, amit a túra utolsó helyezettje hazavihet, mindezt a MIO Digiwalker termékcsaládból.

A rendezvény szervezői olyan programokkal bővítik a túra izgalmait, mint a Formula König autóbemutató, tuning cégek kiállítása és vására, egy vérpezsdítő vizes póló verseny és autó HIFI bemutató valamint a napot záró koncert. A résztvevők 9-ei estéjét egy Középkori Lovagi vacsora, majd egy hatalmas party tölti ki, méghozzá a siófoki Palace Dance Clubban!

Az Autófórum magazin és az ÁgyúgolyóFutam közös játéka, melyben a feladat, hogy lefotózzák magukat a résztvevők egy gyönyörű hölgy, vagy egy sármos fiú társaságában. Nyeremény természetesen ehhez is tartozik, mint ahogy az élmények, buli, pezsgés - a futam minden percéhez!

Az induló autók között található egy 1979-es évjáratú GAZ66 katonai teherautó is, gyönyörűen átalakított állapotban. Az ÁgyúgolyóFutam Média futamán indulnak magyarország közismert sztárjai, mint pl. Frenki Vs Leo... a névsor hamarosan folytatódik. A futam információi megtalálhatók a www.agyugolyofutam.hu weboldalon!