A Kumho egy igen exkluzív, show célokra tervezett gumiabronccsal jelentkezett, amely gumifüstölésnél színes füstöt produkál. A Kumho ECSTA MX-C nagyteljesítményű utcai gumiabroncsa a nagyközönség előtt a május 6-7-i Atlantai Formula Drift versenyen mutatkozott be hivatalosan.

A gumit a Kumho technikai központjában kísérletezték ki, Akronban. Előállítási ideje rendkívül rövid volt, mindösszesen 6 hónapot vett igénybe. Elő tudták állítani a kémiai és színező anyagok legjobb keverékét, melynek köszönhetően - a megfelelő tapadás mellett - már nem csak a rogyásig unt szürke, de piros és kék színben is tündökölhet a füstfelhőnk, egy-egy hevesebb burnout, vagy drift alkalmával.

Az abroncsok az első sikeres tesztjére egyébként április végén került sor, így igazán nem sokat vártak a bemutatásával. A Kumho limitált szériában bocsátja kereskedelmi forgalomba az új ECSTA MX-C-t, ám nem utcai autósoknak, hanem kizárólag versenyzőknek. Persze, ha sikeres lesz a találmény, ez a hozzáállás valószínűleg változni fog.