Nem is olyan régen emlegettük az Exelixis Motorsport nevét: a román tuningműhely legutóbb Európa leggyorsabb Nissan GT-R-jével büszkélkedhetett. Ha pedig rekordokról van szó, a hatos Golfjuk is megér egy misét.

A motivációt nem titkoltan a 2007-es W12 Concept adta, melyet az idei Design Vision GTI-hez hasonlóan a Wörthersee Tour keretei között mutatott be a VW-csoport. A hatliteres, 12-hengeres, ikerturbós 650 lóerős tanulmányautó "házi" elkészítése persze technikailag és - főleg - anyagilag lehetetlen vállalkozás lett volna, az Exelixis azonban nem mondott le a célként kitűzött bivalyerős Golf megépítéséről.

Az áttörést végül 2012 tavasza hozta el, mikor a cég szert tett egy R-es Golf 6-osra. A gyárilag 270 lóerőt és 350 Nm nyomatékot teljesítő turbós kétliteres blokk remek alanynak bizonyult  nagy tervek véghezviteléhez.

A meglehetősen hosszú bevásárlólista összeállítása után el is kezdődhetett a munka, melynek első része a blokk megerősítése volt. A beszerzett alkatrészek mellett számos elem egyedi gyártást igényelt, így többek között a vezérműtengelyek, az Audi RS4 injektornak helyet biztosító szívósor, vagy a leömlő, melyet a motorikus tuning lelkéhez, az új turbórendszerhez készítettek.

Ez utóbbi a BSH "Work of Art" szettje, Precision 5830-as csigával, valamint egy jókora léghűtéses intercoolerrel az angol THS Performance kínálatából. A gázok elvezetéséről a Milltek kipufogórendszere, a hatékony légzésről pedig az ITG Maxogen légbevezető-légszűrő rendszere gondoskodik. A jócskán átépített erőforrás vezérlését a Revo Technik Stage 2+ szoftvere fogja össze, mellyel 680 lóerőt és 622 Nm nyomatékot hoztak ki a kétliteres TFSI-ből.

A hatalmas erőt még éppen elbírja az RS3-asból származó hétsebességes DSG, de mivel a projekt még jelenleg is fejlesztés alatt áll, szükség lehet majd a már készenlétbe állított Dodson Motorsport kuplungszettre, ami vígan helyt áll akár 800 Nm nyomaték esetén is.

A bődületes teljesítmény ellenére a Golf - a rekorder GT-R-hez hasonlóan - megmaradt utcai autónak. Meglepetésautónak viszont nem mondható, a hatalmas intercooler, a karbon motorháztető, valamint az extra hűtés érdekében az első lökhárítóra vágott karikák persze rögtön elárulják, hogy nem mindennapi hatosról van szó.

Mindezektől eltekintve az autó külseje kvázi gyári maradt, felnik terén 19-es fekete BBS-ek kerültek fel, Michelin abroncsokkal, továbbá a futóművet is megültették. Ha pedig a tengelyvégek környékéről beszélünk, a fékek sem maradtak gyáriak, itt az AP Racing rendszerét állították csatasorba.

Az Exelixis frappáns összehasonlítással summázta a történteket:

  • Néhány segítőkész barát vs. mérnökök hada
  • Limitált anyagi erőforrás vs. végtelen büdzsé
  • 2 liter vs. 6 liter
  • Szimpla csiga vs. 2 turbófeltöltő
  • 680 lóerő vs. 650 lóerő

Összegezve: Románia - Németország: 1:0

A mérvadó számadatok pedig jó eséllyel még tovább nőhetnek, kérdés, hogy lesz-e ez is akkora szenzáció, mint a világ legerősebb Golfjaként ismert második generációs 16Vampir, vagy leszármazottja, az 1.000+ lóerős MK1-es.

Forrás: Exelixis Motorsport via Autoblog.nl