Az év utolsó hazai autóstalálkozóját megszokottan Nagykanizsán rendezték meg, október utolsó vasárnapján. Teljesen új helyszínre esett a választás, ezúttal - és reméljük nem utoljára - a helyi reptér adott otthont az eseménynek.

Nem véletlenül, hiszen a srácok az elmúlt évekhez képest is magasra tették a mércét: a megszokottakon kívül motoros, KGST, veterán és amerikai autós találkozót szerveztek, de az évbúcsúztató BMW találkozó is ide lett időzítve.

Az idei nyárba forduló őszhöz híven remek idő támogatta a rendezvényt, ami kilenc órától fogadta a szép számmal érkező látogatókat. Több, mint 500 jármű és cirka 2000 látogató tette tiszteletét, ami a szervezők részéről minden várakozást felülmúlt.

Az autós programok között több kategóriás szépségverseny, és hangnyomásverseny szerepelt, a kipufogó hangnyomásra pedig már a motorosok is nevezhettek. A szervezők azokra is gondoltak, akik számára a levegő összetétele nem teljes gumifüst nélkül, így az érdeklődők ebből is kaphattak egy jó nagy adaggal.

A "szerencsésebb" autók tisztaságáról három hölgy gondoskodott, akik a kifejezetten kellemes idő és a (javarészt) férfiakból álló nézősereg örömére kicsit sem voltak túlöltözve.

Zeneügyileg sem volt ok panaszra, a DJ-k a mai trendeknek megfelelő szettekkel járultak hozzá a vendégek jókedvéhez. Hogy az otthon ragadt tuningfanok se maradjanak ki semmiből, bárki adhatott le hangulatjelentést a találkozó momentumairól: a szervezők egy terepjáró segítségével mobil wifivel is emelték a rendezvény nívóját, amire eddig nemigen volt példa hazai rendezvényen, pláne reptéri helyszínen.

A bátrabbak egy barátságos összeg fejében az eget is meghódíthatták, hiszen többféle géppel volt lehetőség sétarepülésre, egyúttal légifotók készítésére. Mindez számunkra is be volt tervezve, de önhibánkon kívül meghiúsult - de nem is bántuk, hisz aki akart, csinált képet a levegőből. Az viszont kicsit bosszantó volt hogy a várakozásokkal eltelt idő miatt sok autóról nem tudtunk képet készíteni.

A találkozó sztárvendége Mr. Busta volt, a fellépés pedig a talihoz méltóan szintén emlékezetesre sikeredett. Az eredményhirdetésre az óraátállítás miatt már sötétben került sor, de ettől függetlenül rendben lezajlott minden, a rendezvényről pedig a helyi tv is felvételt készített.

Összegezve - és a rendezvény visszhangja szerint is - a Kanizsa Tuning Egyesület tagjai remek találkozót hoztak össze, ami méltóan zárhatta az évet hangulatban, valamint az érkezők létszámában egyaránt. A többség jól érezte magát és gratulált a szervezésért, nem a zsűrizést kifogásolta.

Így tovább, és kíváncsian várjuk, lehet-e még ezt is fokozni jövőre.

További részletek két felvonásban a galériák között:

VI. SZEZONZÁRÓ MÁRKAFÜGGETLEN AUTÓSTALÁLKOZÓ ÉS HANGNYOMÁSVERSENY - NAGYKANIZSA.

A beszámolót és a most is remek képeket ismét köszönjük a Stryker & Drugan párosnak! Ha tetszenek a fotók, dobj egy like-ot facebook oldalukra is, valamint tekintsd meg 2006 óta növekvő gyűjteményüket, melyben már több, mint 7.000 különböző tuning vas található, szerte a kontinensről. Minden bizonnyal a Tiéd is köztük van! kacsint