az amts szellemében

TOP Tuningos múlttal, majd az AMTS egyik főszervezőjeként számos szép hazai épített autó fűződik már Balázs nevéhez. Az idei szezon közepére pedig elkészült a saját paripájával is!

A kiindulási járgányt egy 2.0 literes FSI motorral szerelt Volkswagen EOS biztosította, mely eredetileg fekete színben tündökölt. Aki nyomon követi a Carstyling.hu Tuning Show berkein megvalósuló élő autóépítéseiket, már itt sejthette, hogy a színválasztás sem volt véletlen. A fekete az egyik leghálásabb alap: a motortér minden további nélkül maradhat ebben az univerzális színben, így a teljes átfényezés egyik leghosszadalmasabb és legidegőrlőbb részét, a motor kiemelését könnyedén megúszhatja vele az ember.

Tervek márpedig kezdettől voltak, a kemény tetős kabriót ráadásul Balázs eredetileg menyasszonyának szánta, így nem is lehetett akármilyen a végeredmény. A munkálatok az idei szezonnyitó AMTS után kezdődtek és cirka két hónapra rá - még gyári utastérrel - a Tuning Show Kraków keretei között már be is mutatkozhatott az autó. Mindez nem csoda, hiszen saját rendezvényünkkel nagyszerű partnerekkel és szakemberekkel állunk kapcsolatban, Balázs pedig nem is fordult máshoz, mint a háromnapos autóépítések során már sokat bizonyított csapat tagjaihoz.

az egyedüálló rieger szett remek kiállást ad a kabriónak

Ez EOS remek formájával, egyszerre kupé és kabrió kivitelével, valamint hatalmas nyitható üvegtetejével önmagában nagyon kellemes darab és remek tuningalapnak is bizonyult. Az optika oroszlánrészét egy itthon teljesen egyedülállónak számító bodykit képviseli, melyet a Magyarországon idén is kiállító Rieger hazai importőre, a Boombasstik szállított.

A szárnyból, valamint sportos első-hátsó lökhárítókból és küszöbökből álló szett már önmagában mélyebbre nyúlik a gyári elemeknél, ahhoz viszont kérdés sem fért, hogy e mellé rendesen le is kell ültetni az autót. A céloknak megfelelő állítható Raceland futómű a BG Tuning kínálatából került az autó alá, mely koppra letekerve cirka 6 centit hagyott a lengőkarok és az aszfalt között. A helyzet pedig akkor sem lett jobb, mikor a kinézett kerekek is a helyükre kerültek, így némileg - de nem sokat - emelni kellett a menetmagasságon.

Mindez azonban mit sem változtat az autó kiállásán: a 8.5x19-es matt fekete Rondell felnik a GB-Wheels-től érkeztek, a rajtuk feszülő 235/35/19-es Pirelli abroncsok (by Y2000 Kft) pedig szépen kitöltik a rendelkezésre álló helyet.

nem koppon ül, de ez aligha tűnik fel bárkinek

Az egyik legnagyobb dilemmát az autó színe jelentette, mellyel Balázs több kört is futott. Választása végül egy igencsak egyedi House of Kolor árnyalatra esett, melyre a Carcolor kínálatában bukkant rá. Az is biztos, hogy a furcsa rozsdabarna szín a tesztformákra fújva kezdetben kizárólag neki tetszett, pláne, hogy a tervekben még matt lakkozás is szerepelt. Én személy szerint akkor kezdtem hinni a dologban, mikor az idei Wörthersee Tour keretei közt láttam néhány hasonló stílusú elképzelést, persze fólia alapon.

Az autóra felfújva hatalmasat mutat a szín, melyből kontrasztosan emelkednek ki a fekete Plast Dip bevonattal ellátott - eredetileg krómhatású - elemek. Hogy mennyire megfoghatatlan árnyalatról van szó, jól mutatja a színátírás procedúrája: a hivatalban csak ennek a megállapítása negyedórás művelet volt, a tíz alapszínből egyenként zárták ki a lehetőségeket, míg végül a barna és a narancs maradt. Hogy éppen melyik a domináns, tényleg csak az aktuális fényviszonyoktól függ! A remek fényezés egyébként Gengeliczky János munkája, akiről az AMTS-es autók kapcsán már sokszor hallhattatok.

Motorilag nem változott a gép, egyedül a kipufogó kapott két sportdobot a Proex támogatásában, a bodykithez ugyanis két végződésre volt szükség. A technikai oldalt ezen kívül még a fékek erősítik: a gyári 288-asok helyett az erősebbik EOS 312-es tárcsái kerültek felszerelésre.

az utastér bőrőzése makulátlanul sikerült

A végső simítást az utastér tuningja jelentette. A makulátlan vajszínű bőrözés az ülések mellett az oldalkárpitokat, a kormányt és a műszerfalat is érinti, köztük a középkonzolét, melyben a CMP multimédiás fejegysége foglal helyet. A bőrözés az AMTS állandó partnere, a Király Bőr műhelyében készült, az ESX Audio termékeiből készült helytakarékos installációt pedig a Grandvoice csapata készítette.

Ilyen alkotók kezei közül egyértelműen csak tökéletes munka kerülhetett ki, az EOS pedig gazdája elvárásaival megegyezően maximálisan igényesre sikeredett. Olyannyira, hogy végül - közös megegyezéssel - meg is maradt Balázs saját használatú autójának.

Az autóról bővebben a januári VW Depóban olvashattok, egy gyönyörű őszi fotósorozatot társaságában, élőben pedig természetesen a jövő évi AMTS-en is megtekinthetitek majd!

a lemenő nap fénye igen előnyösen áll a gépnek