A belga és holland tuning szcéna színpompás világáról utoljára Stryker remek beszámolójában olvashattunk, melyet a Gemertben esedékes Tuning Sunday rendezvényen készített.

A képeket nézegetve igen ismerős érzések fogtak el: évekkel ezelőtt, mikor még mi is rendszeresen látogattuk Belgium legnagyobb fedett tuning kiállítását, az ITS-t, minden alkalommal találtunk olyan újdonságot, vagy nem mindennapi építést, ami miatt úgy gondoltuk, érdemes lesz jövőre is visszalátogatni a belgákhoz. Sajnos egy idő után ez a varázs megkopott, a rendezvény is egyre kisebb és színtelenebb lett. Először elmaradoztak a külföldi vendégautók, majd szép lassan a hazai építések is - utoljára 2009-ben voltunk kint, két évre rá pedig már nem is került megrendezésre a show.

Belgium és az egyik legnagyobb hagyományokkal rendelkező tuning szcéna persze nem maradt kiállítás nélkül: az alapból meglévő rengeteg találkozó mellett új szerveződések indultak, közülük pedig az egyik legígéretesebb hasonló jellegű rendezvény a 2014 július 13-14-én esedékes 35.000 m2-es fedett show lesz, melyet a hazánkban is rendszeresen vendégeskedő VAG United csapata szervez.

Mivel hazai csapatot is toborzunk majd a rendezvényre, minderről hamarosan részleteiben is olvashattok, addig felvezetésként két korábbi, az oldalon még nem bemutatott belga kedvencünkről is találtok egy-egy kis nosztalgikus bemutatót.

Az első darab Belgium egykoron legszebbnek titulált BMW-je, David Exter számos változatot megért Doorminatora. David azóta már egy szolid vonalat képviselő porig ültetett S5-össel nyomja, de korábbi építésének neve, valamint BMW-s múltja mindmáig rajta ragadt.

Egy BMW már nevében aduász, legyen szó akár csajozási szándékú slusszkulcslobogtatásról, vagy csak némi erőfitogtatásról a haverok előtt: legyen hármas vagy ötös, dízel vagy kombi, a propelleres márka minden formájában kivívja a kellő tiszteletet. Egyetlen nem elhanyagolható szempont az évjárat: egy öregecske BMW azért egy fokkal már kevesebb presztízst hordoz, mint a gyárból frissen kiguruló vaddisznók. No, de mint látni fogjuk, ennek áthidalására is tökéletes megoldás a tuning.

Hasonlóan vélekedett David is, aki egykoron – csak úgy szerényen – belgahon egyik legkomolyabb BMW-jét birtokolta. Bármennyire is mást mutat a külcsín, az autó csupán egy múlt századi E36 kabrió, de annyi biztos, hogy sokadik ránézésre sem ez jut eszébe róla az embernek. Ára sokszorosának ráköltésével teljes átalakuláson ment keresztül: első és hátsó lámpatesteit az E60-asból örökölte, az egyedileg hozzájuk alakított motor- és csomagtér fedelek, valamint kaszni-elemek pedig már a lakatos kézügyességét dicsérik.

Az optikai tuning pedig még csak innentől következett. A BMW brutális „wide body” szettet kapott, ami oldalanként cirka 15 cm-el (!) szélesíti ki az autót. A hatalmas sárvédő ívekhez az egyedi lökhárítókat, valamint küszöböket is hozzá kellett igazítani, alattuk pedig az AEZ tükörpolírozott garnitúrája csillogott, 20 hüvelykes méretben. A görgők szélessége sem volt piskóta: a végtelenül peres abroncsok 25 cm mélységű tárcsákon feszülnek, a kasznit mindehhez, valamint a földhöz air-ride futómű segítségével húzták a lehető legközelebb.

A csomagteret, valamint az utasteret is teljesen kitölti a multimédia installáció – az autóhoz méltán passzoló DUB hangrendszer, és összesen 7 db LCD képernyő gondoskodott az audiovizuális örömökről. A fejegység és az üléstámlák mellett akár a napellenzőkben is nézhettük a Derricket, de biztos ami biztos alapon a csomagtérfedél belsejébe is került két kijelző. Az installáció vajszínű körítésben, makulátlan bőr köntösben pompázó M6-os ülésekkel és króm kormánnyal lett még inkább élvezhető, David pedig akkor sem maradt szégyenben, ha a gázra kell taposni.

A széria 1.800 köbcentis aggregát erejét kompresszor rendszer segítségével csaknem duplájára, 230 lóerősre húzták fel, mellyel a pirosnál sem erősítette az "all show no go" jellegű sztereotípiákat.

David BMW-je már több változatot is megélt az évek során, melyből az általunk látott utolsó verzió a még manapság is közkedvelt fehér-fekete színekben pompázott. De pályafutása során például padlizsán lila is volt, korábban pedig metálszürke, némi gyöngyház beütéssel. Az autó változása során mind csak egyre szélesebb lett, kíváncsiak lennénk, ha még most is nála lenne, hol tartanának a sárvédőívek.

Az autó a belga tuningos körökben „Doorminator” BMW néven volt ismert, melyet a legelső szériára szerelt, sirályszárny mintájára nyíló ajtó után kapott. Ezt azóta már felváltotta a sima L.S.D (lambo stílusú ajtó), majd a divat elmúltával a hagyományos verzió, az elnevezés azonban még a BMW-t is túlélte. A kissé bugyuta név egyébként az angol „door” (ajtó), és a terminátor szavak összevonásából ered.

A Doorminator BMW jelenlegi állapotáról nem tudni, egy teljesen hasonló gépet - kupé formában - azonban a 2012-es Essen Motor Show magánépítéseknek fenntartott Loud and Proud csarnokában is láthattuk tavaly télen. Közelebbről megvizsgálni a túlbuzgó biztonsági őrnek köszönhetően azonban csak részben sikerült. A koncepció formára egy fokkal letisztultabb a neves elődnél, az alapötlet viszont ugyanaz és a tulaj is holland.

Már várjuk, hogy jövőre ismét belekóstoljunk ebbe a szcénába, a VAG United pedig természetesen márciusban nálunk, az AMTS-en is vendégeskedik majd, néhány szokásosan szép építéssel.