Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Múlt szombaton érkezett 4. állomásához a MüllerArt Gyorsulási Futam. Mivel az előző forduló Tökölön volt, ezért most ismét Kunmadaras reptere adott otthont a rendezvénynek. Az időjárás ezúttal kedvezett a versenyzőknek, ideális gyorsulós idő volt, napsütés, 25 fok, e mellett pedig egész nap hűvös fuvallatok a jó időeredmények érdekében. Persze az időnként sátorszaggató szelet és a 3 perces esőt Kunmadarashoz hűen ezúttal sem úsztuk meg, de ezek nélkül talán már unalmas is lenne a standolás :)

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A futamra szép számmal érkeztek régi és új versenyzők, mindenki ott volt, aki számít és számos új arccal és autóval is megismerkedtünk. Számunkra külön öröm volt, hogy a carstyling.hu közösségéből jópár ismerős arccal találkozhattunk, ezúttal is köszönet mindenkinek, aki eljött! Az események egész nap jó hangulatban zajlottak minden téren, amiért külön dícséret illeti a speakereket is, akik ismét keményen odatették magukat.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A fő látványosságot ismét a 1/4 mérföldes versenypálya történései jelentették, ahol ezúttal is rogyásig gyorsulhatta magát bárki, különösebb sorbanállás nélkül. Az egész napos futamok mellett természetesen volt még más érdekesség is: Streetfighter show, számos kiállító, tuning cégek standjai, Kite Surf-özés, valamint király büfé, nagyon finom grill csirkével. Mindezek mellett természetesen sor került a carstyling autósszépség verseny 3. fordulójára is, melyen több új dobogóssal találkozhattunk.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A gyorsulási versenyt a már megszokott módon bonyolították: a kötelező gépátvételt követően (ami carstyling.hu klubkártyával ezúttal is ingyenesen történt) következtek az időmérő futamok 402 méteren, ahol egészen 6 óráig próbálhatta mindenki kihozni a maximumot a gépéből. Az időmérés rendben volt, a részletes eredményeket (1/8, 1/4 mérföld, 60 láb, reakcióidő, legjobb idők) pedig szokás szerint monitoron követhettük végig a futamok alatt. A verseny zökkenőmentesen zajlott, egy komoly versenyhez hűen sok igen brutális autóval találkoztunk, több kategóriában is nagyon szoros eredmények, és remek idők születtek.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A döntők, melyek kellemesen hűvös hátszél kíséretében folytak, remek időket és személyes rekordokat eredményeztek. Az első kategóriában (0-1600 ccm) most három Honda állt a dobogón, ezúttal Horváth Bence, alias 1.6vti szerezte meg az első helyet, a szépségversenyünkről is ismert piros-fekete Civic, valamint PelyV(T)i Civic-je előtt. A másodikban (1600-2000 cm3) Ave Renault 5-öse bizonyult a legjobbnak, a második helyet Vogelsinger "Civiccoupe" Sándor vitte, harmadikként pedig (végre!) Quad S2000-se futott be, aminek nagyon örültünk! Ave mester ismét új időrekkordot állított fel, a döntőben futott 13.462 másodperces idejével, gratula neki ezúton is. Ebben a kategóriában egyébként új versenyzőként tűnt fel a DCS Tuning Group 1.6-os turbós Ladája, mely 14 sec alatti időivel biztos dobogósnak ígérkezett, a döntőben viszont a gép sajnos megadta magát. Már-már egyhangúnak mondható eredmény született a harmadik (2000-2999 cm3) kategóriában, hiszen a Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Muha Csaba-féle turbós Kadett ezúttal sem akadt legyőzőre. A másik két dobogós Opel Astra időeredményei meg sem közelítették az éves pontverseny élén álló Kadett idejét (a legjobb 12.6925 sec volt), aki a versenyen egyébként egy új, 184.82 km/h-ás sebességrekordot is felállított ebben a kategóriában. A negyedikben (3000-3999 cm3) Sas Róbert Subaru-ja diadalmaskodott egy turbós Calibra és egy BMW felett, egy új, 12.366 másodperces rekordot felállítva. Az ötödik (PRO) kategória döntőjét az SRH S2-es Audija, valamint egy BMW vívta. A hatodik (MUSCLE) kategória minden bizonnyal a Viper győzelmét hozta volna, azonban ezúttal nem OIOIO, hanem az SS Motors csapatából ismert Szentesi István állt rajthoz vele (őt általában a PROMARO volánja mögött láthatjuk). Az elért eredmény nem számít az éves pontversenyben, viszont meg kell említeni az eddigi legjobb időt, amit ki sikerült csikarni az autóból: 11.1711 sec 402 méteren, 209.64-es végsebességgel. A döntőt a Schuszter féle Audi, valamint egy új induló, egy speciálisan, mozgássérültek számára átalakított Corvette vívta, az előbbi győzelmével. A Corvette tulajdonosa számára ezúton is minden Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!elismerés, hogy indult a versenyen! A hetedik (CUSTOM) kategóriát pedig ki is más nyerhette volna, mint az első hazai "10 sec car", a Syntech Audi S2, aki az új belépőként érkező 307 lóerős Dragpolskit verte oda. A döntő futam érdekessége, hogy az Audi ismét javított idején, 10.916 másodpercével újabb országos csúcsot állított fel, melyet a szervezők egy 150.000 Ft értékű utazási utalvánnyal honoráltak!

A gyorsulási verseny mellett természetesen az autók optikailag is megmérkőzhettek az OPTX, az Auto-World, a Devil Tuning és az Auto Mobil által szponzorált carStyling.hu autó-szépségverseny 3. fordulójában. Ennek lebonyolítására, valamint a klubkártyával rendelkezők számára ismét egy saját parkolót alakítottunk ki a helyszínen.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A versenyen a megszokott két kategóriában lehetett nevezni, egészen 17:00 óráig. Az autók értékelése a már megszokott módon zajlott, végül az OPTX kategóriát már harmadszor Vinyo RS Clio-ja gyűjtötte be, a nagyon szép kalocsai különdíjas II-es Golf, és a már jól ismert láng motívumos piros-fekete Honda Civic Coupe előtt (miért nem regisztrált még?). Az Auto-World kategóriát Szilvi-OC Opel Calibra-ja vagy ahogyan a speaker mondta, "Opel Testarossa-ja vagy Ferrari Calibrája" nyerte. A második az eddigi két verseny bronzérmese, egy ugyancsak egyedi Calibra lett egy szépen átalakított 307-es Peugeot előtt. A történethez még annyi hozzátartozik, hogy Hans sajnos jóval a nevezési határidő után futott be, így nem tudtuk már bevonni a versenybe. Ugyanígy, az OPTX kategória egyik esélyese pedig még az értékelés előtt hazament, így az Ő autóját nem tudtuk értékelni, viszont a legszebb japán autó közönségdíját így is megnyerte. A további 3 közönségdíj sorsa a következőképp alakult: a legszebb európai autó a tökölről ismert kombi Vectra, a legszebb amerikai ezúttal is a Viper, a legszebb keleti autó pedig egy rendkívül igényesen tuningolt Lada lett, a látogatók szavazatai alapján.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Az egész szezont átölelő szépségversenyre nevezni még most sem késő, közönségdíjasára pedig továbbra is szavazhattok, és akár havonta nyerhettek egy 20.000 Ft értékű DecalShop utalványt! Bővebb infó itt.

A remek hangulatban eltelt nap végére nem is maradt más, mint a díjak kiosztása majd a pakolás. A következő forduló július 2-án, Tökölön lesz, ami számunkra igencsak fontos, hiszen erre az időpontra tettük a Carstyling.hu 2 éves jubileum party-ját!! Ez alkalommal tuning autós találkozó várja a kilátogatókat, sok új programmal és az eddigi legnagyobb autó-szépségversennyel, amire eddig sor került! A meglévők mellett számos egyéb kategóriában osztunk ki díjakat, és további meglepetések várják még a résztvevőket. Szeretettel várunk minden "Stylingost" erre a szombati napra, bővebb infót pedig még ma találhattok híreink között, mindenről!