Jon Olsson neve kapcsán több ízben szerepelt már fel oldalunk hasábjain síboksszal szerelt szuper sportautó. A profi svéd síversenyző első körben egy Lamborghini Gallardo-t, majd egy PPI tuningos Audi R8-ast igazított kedvenc időtöltéséhez.

A hosszú és hideg teleiről is híres Kanada neves tuning cége, az SR Auto Group is belépett a téliesített szupersportautók piacára. Az alapként választott Lamborghini Aventadort mindenekelőtt mutatós karbon bodykittel szerelték fel, majd a kasztnit dupla rétegben fóliázták le. Az belső egy átlátszó bevonat a só okozta sérülések ellen, míg a külső egy matt, szaténhatású fólia, optikai és további védelmi célokból egyaránt.

Felnik terén a PUR Wheels 4OUR garnitúrája került fel, elöl 19, hátul 20 hüvelykes méretben, fekete Modern Black kivitelben. A méretes görgőkön széles Pirelli Sotto Zero téli abroncsok feszülnek, melyek mint tudjuk, annyira nem előnyösek ebben az évszakban. A kasztnit a PUR Basics futóművével ültették közelebb az aszfalthoz, hóban persze kérdéses, hogy ez a konfiguráció mennyire lesz használható.

A habot a tortán ugyanis egy 8-hüvelyk széles Thule síbox képviseli, melyet speciális konzolok segítségével erősítettek a tető hátsó részéhez. Az elrendezés látványra kicsit furcsa, de aerodinamikailag így találták SR-ék a legelőnyösebbnek.

Kérdés, hogy a Project700 mennyire hasznos alkotás, mindenesetre a következő, másik autóba ülős belügyminisztériumi sms-nél nem bánnám ha mellette fogyna ki a benzin.

Forrás: SR Auto Group