öt még a wörthin fotóztuk

Néhány hete röppent fel a hír, hogy a Volkswagen Transporter T2-es gyártását a világ utolsó erre szakosodott üzemében, Sao Paolo-ban is beszüntetik. Vagy mégsem?

Az Európában már inkább csak a gyűjtők, restaurátorok és tunerek körében népszerű típus - vagy ahogyan odakint hívják: a Kombi - utolsó újként gyártott példánya december 20-án gördült ki a brazil gyár kapuin. Habár a dél-amerikai országon kívül ez a tény túl sok vizet nem kavar, a szeretett típus rajongói világszerte szomorúan fogadták a hírt.

Az okok pedig igen egyszerűek: a Braziliában 2014. januárjától bevezetendő új törvény szerint minden újonnan gyártott autónak kötelezően légzsákkal és ABS fékrendszerrel kell rendelkeznie. A Volkswagen közleménye szerint mindez - gazdaságosan legalábbis - teljesen kivitelezhetetlen. Gyakorlatilag egy teljesen új autó megtervezését igényelné, így az ésszerű döntés a gyártás beszüntetése volt.

a last edition

Bár nem verték nagydobra, a döntést követően mindössze 600 példányszámúra tervezett Last Edition széria már jóval a decemberi dátumot megelőzően előrevetítette a busz sorsát. Méltó búcsúként, a speciális kék-fehér fényezéssel, egyedi beltérrel, valamint fehér oldalfalú abroncsokkal rendelkező kiadás utolsó darabját már egy múzeum kapta meg.

Míg nálunk mindez csupán egy szomorú hír, a braziloknál ennél azért komolyabb a történet. A veterán vas eladásokat tekintve nem csak a hatodik legnépszerűbb haszongépjármű, de idestova 56 éves múltjával igen jelentős kultusszal is rendelkezik odakint.

Nem meglepő tehát, hogy alig egy héttel a leállást követően már arról szólnak a hírek, hogy kormányzatilag próbálják menteni a Kombit: Guido Mantega, a brazil pénzügyminiszter azon lobbizik, hogy miként lehetne a járművet mentesíteni az új regulációk alól.

A fő érvet az a tény hozza a Kombi mellett, hogy az évtizedek óta változatlan recept szerint gyártott gép nem is tudná teljesíteni ezeket az elvárásokat, hiszen 1950-ben efféle extrák, mint a légzsák és az ABS még nem is léteztek (legalábbis személygépjárművekben biztosan nem).

A jelek szerint tehát a kultikus kisbusz kaphat még egy esélyt - az mindenesetre biztos, hogy sok fan lélegzetvisszafojtva várja a vele kapcsolatos döntést.

Forrás: Indiana Autos via Worldcarfans