John Olsson neve többször szóba került már oldalunkon, főleg a téli szezonban. A profi svéd síversenyző nem csak a sportban nyújtott teljesítményével, de rendszerint autóival is komoly feltűnést kelt.

Ő volt az, aki első ízben egy Lamborghini Gallardo-t, a következő szezonra pedig egy PPI Audi R8 Razor-t választott "szaladgálós" autónak. A minden esetben tuningolt, nagy értékű sportautókat tetőbox-szal látta el, így hasznos szállítóeszköznek bizonyultak a mindennapokban, akár gyakorlásról, akár versenyről volt szó valamelyik síparadicsomban.

Az idei szezonra Olsson már egy olyan autóba szeretett bele, ami az átlag síző számára is értelmes választásnak tűnik a téli sport művelésére: egy új Audi RS6 Avant-ot.

Az izomkombi gyárilag 552 lóerővel és 700 Nm-es nyomatékkal rendelkező 4.0 literes V8-asát az O.CT és az MTM is 700 lóerő közelébe húzta, az összkerékhajtásnak köszönhetően pedig a havas út sem lehet akadály.

Az autót a Gallardójához hasonló szürke terepszínű fóliázással látták el, a futóművet a H&R alkatrészeivel ültették meg, a hangzást pedig a Milltek kipufogórendszere dobja fel. Kombi kasztni, valamint az alapfelszereltséghez tartozó belső sízsák révén a jól ismert tetőbox itt már vélhetően végleg elmaradt, légellenállás tekintetében ez persze teljesen örömteli mozzanat.

Olsson nyilatkozata szerint, az RS6 a legjobb autó, amit valaha vezetett, szuper sportautós múltját ismerve ez pedig igen hiteles reklám az Audi sportkombiját illetően. Ha pedig már témánál vagyunk, ez a videó még mindig ott van a szeren.