Néhány napja kiszivárgott pár fotó a 2015-ös Chevrolet Corvette Z06-ról, most azonban hivatalos információk és lenyűgöző fotók is érkeztek egyenesen a Detroiti Autókiállításról.

A vadonatúj 6.2 literes V8-as erőforrással ellátott bestia választható hétsebességes manuális, vagy nyolcgangos automata váltóval is. Utóbbihoz a kormányról elérhető váltófülek is tartoznak. Az új motorral a Chevy új üdvöskéje 625 lóerő és brutális, 861 Nm nyomaték leadására képes!

Ami a nyolcsebességes automata váltóművet illeti, a Chevrolet szerint a Porsche 911-es duplakuplungos szerkezeténél 8 századmásodperccel gyorsabban képes felkapcsolni. Hogy megtartsák a helyes egyensúlyt a nagy teljesítmény és a hatékonyság között, az új LT4-es motorblokk közvetlen befecskendezéssel, henger deaktivátorral és folyamatosan változó, időzített szelepvezérléssel lett felvértezve.

A kocsi alumínium váza csaknem megegyezik a C7.R-rel. Az orrészen látható hatalmas új légbeömlő még több levegőt juttat a kocsi szívéhez, amely aztán a karbonszálas műanyagból készült motorháztetőn elhelyezett méretes szellőzőkön és a sárvédő masszív kivezetésein keresztül távozik.

A bivaly motorhoz természetesen erős fékek is szükségesek, kijelenthetjük, hogy immár a Brembo fékek az alapfelszereltség részét képezik a Corvette-ek esetében. Az alap Corvette Stingray-hez képest a Z06 szélesebb, részben a szélesebb alufelniknek köszönhetően, amelyek elöl másfél, míg hátul két hüvelykkel növelik a kocsi fesztávját.

Az opcionális Z07 Performance pakett részét képezik a Michelin Pilot Super Sport Cup abroncsok a nagyobb tapadásért és a Brembo karbon-kerámia féktárcsái, amelyek az erősebb fékhatást szolgálják. Ha valaki nagy sebesség mellett extra leszorítóerőt akar, az rendelheti a Corvette-et a Z/51-es Performance csomaggal is, amely tartalmazza az első koptatót és a méretes hátsó légterelőszárnyat.

Kíváncsian várjuk, a tunerek mit találnak majd ki a Z06-hoz, a Stingray-ből ugyanis született már néhány mutatós tuningjárgány. Elég csak ha visszagondolunk a Henessy változatra, vagy a TS Designs-Forgiato együttműködéssel született lenyűgöző widebody-kittel ellátott darabra.