Izgalmas koncepcióval keltett kisebb tömeghisztériát a Toyota a jelenleg is dübörgő Detroit Motor Show-n. Az FT-1 névre keresztelt koncepcióval a gyár a szuper sportautók érájával kacérkodik!

A Toyota egyik fő célkitűzése már jó ideje a legendás Supra utódjának - na és persze a fantasztikus új NSX ellenfelének - tető alá hozása. Nos, ha ezzel a koncepcióval kicsit túl is teljesítettek a célon, arra mindenképpen jó, hogy design terén betekintést nyújtson az elkövetkezendőkre.

A múltbéli sportautók vonalaiból ihletett merített, de rendkívül futurisztikus tanulmány neve nem más, mint a "Future Toyota", tehát a jövő Toyotájának rövidítése. Az FT-1 bevallottan pálya-inspirált jármű, az extrém optika pedig kivétel nélkül funkcionális elemeket tartalmaz a légterelés, valamint a maximális leszorítóerő érdekében.

Mindennél sokkal többet még egyelőre nem árultak el a koncepcióról, technikai adatokat tekintve például csak annyi derült ki, hogy orrmotoros és hátsókerekes kiosztást kapott a gép. Ami a pórnép számára jelen pillanatban publikus, csupán a hangzatos nyilatkozat:

Az FT-1 magában foglalja mindazt az életérzést és teljesítményt, ami a jövő Toyotáit határozza meg.

A designt a kaliforniai Calty Design Research készítette a gyár felkérésére, szorosan együttműködve a Gran Turismo videójátékot készítő Sony csapatával, így a jövő Toyota sportkupéja már biztosan benne lesz a sorozat hatodik kiadásában.

A pletykák szerint még maga a gyár vezérigazgatója, Akio Toyoda is rápróbált vele a virtuális Fuji versenypályára és jobb időt is futott vele, mint a való életben használt Lexus LFA versenyautójával.

Hogy ez mennyire a marketing része, igazából teljesen lényegtelen: ha az FT-1 valóban útmutatásként készült, akkor rendkívül szimpatikus jövőképnek nézhetünk elébe a Toyota sportautóinak háza táján!