Az egyedi autók gyártására szakosodott Sin Cars a napokban mutatta be legújabb közúton is használható szuperautóját, az R1-et. A müncheni bestia csővázra épülő kasztnija megfelel az FIA (Nemzetközi Automobil Szövetség) szabványainak, így akár a versenysportban is használható.

Az R1 6.2 literes, V8-as középen elhelyezett benzines erőforrása a General Motors-tól érkezik és a hátsó kerekeket hajtja. Az 525 lóerős erőmű mindössze 2.5 másodperc alatt képes 100-ig repíteni az 1.100 kiló össztömegű hófehér bestiát. AZ R1 végsebessége 320 km/h.

A hajtáslánc egy, a Graziano által gyártott hatsebességes  manuális váltóval van összekapcsolva, a könnyebb irányíthatóságért pedig elektromos szervó felel. A megfelelő fékhatás érdekében a Sin Cars AP pedálokkal és 362 mm átmérőjű AP féktárcsákkal vértezi fel az R1-et.

A felszereltségi listán szerepel a légkondi, a központi zár, az indításgátló, a kettős hangtompítással ellátott kipufogórendszer, a TITAN kormánymű valamint a Hella által gyártott fényszórók és hátsó lámpák. A beltérben az OMP-től beszerzett ülésekkel, biztonsági övekkel és kormányal találkozhatunk.

Aki szeretne magáénak tudni egy ilyen gépet, annak igencsak mélyen a zsebébe kell nyúlni, ugyanis a Sin R1 60 ezer angol fontba, azaz csaknem 22 millió forintba kerül.