A luxusautók megbolondítására szakosodott Knight Luxury a napokban jelentette meg új tuningprogramját a Maybach 57S-hez, amely kereken 1 millió dollárt, azaz csaknek 224 millió forintot kóstál.

A méregdrága tuningolt Maybach komplett szénszálas karosszéria-csomaggal kapható, amely magában foglalja az új első és hátsó kötényeket, a hátsó diffúzort, a motorháztetőt, a csomagtérajtót, az A-, B-, és C-oszlopokat, a sárvédőket, az ajtókat, a szolid hátsó szárnyat és a légterelőt a tetőn. Ezen kívül a kocsi motorborítása és a légszűrő is karbonból készült.

Azon már meg sem lepődünk, hogy a prémium Pirelli abroncsok karbonozott 24 colos alufelniken feszülnek. A Maybach 57S LED-es nappali menetfényt és szintén diódás aszfaltvilágítást kapott, a parasztvakítás csúcsa pedig, hogy bármelyik ajtót kinyitva a kocsi egy projektor segítségével a KNIGHT logót vetíti ki az aszfaltra.

A Rennkats szelepvezérlésnek és a sportkipufogó-rendszernek köszönhetően a Maybach 57S 6.0 literes V12-es ikerturbós erőforrásának teljesítménye 604-ről 712 lóerőre hízott.

Ami a belteret illeti, természetesen itt is folytatódik a szénszálas ámokfutás. Gyakorlatilag mindent karbon, vagy gyémántmintában varrt bőr borít. A Knights Luxury Maybach 57S a szórakoztató-elekronika terén sem vall szégyent: Apple TV modul, két iPad, Apple billentyűzet, kifinomult hangrendszer, LTE vezetéknélküli modul várja az utasokat, hogy a GPS nyomkövetőt és a tolatókamerát ne is említsük.

A Mercedes-Benz egyébként tavaly megszüntette a Maybach modellek gyártását, a keletkező űrt pedig azóta az Mercedes S-osztály Pullman S600 tölti be.