Ha Nissan GT-R tuningról van szó, akkor a Jotech Motorsports az egyik legkompetensebb cég a témában. Az amerikai tunerek szinte kifogyhatatlanok a GT-R-hez kínált teljesítménycsomagokból. Legutóbbi, Black Edition névre keresztelt pakettjük bioetanolos hajtáslánchoz készült.

A 2014-es Nissan GT-R Black Edition-t a VD Stage 2 névre hallgató motorkúrával pimpelték fel a jenkik, amelynek 620 lóerős teljesítmény és 894 Nm-es maximális nyomaték lett az eredménye. Az autó további különlegessége, hogy E85-ös bioetanollal működik.

A Jotech szakemberei a gyári kipufogórendszert és a leömlőket a GReddy rozsdamentes acél elemeire cserélték. Az új dupla benzinpumpát és a gyújtógyertyákat a HKS, a befecskendezőrendszert az Injector Dynamics, míg a szívószelepeket a Turbosmart szállította. A rozsdamentes acél fékcsöveket a Phantom, a fékbetéteket pedig az RC5 Racing gyártotta.

Ami a külcsínbeli változtatásokat illeti, a GT-R Black Edition a karosszéria színére fújt szénszálas hátsó légterelőt, Stillen koptatót, küszöbtoldatokat, egyedi festett motorborítást, sötétített hátsó lámpaburákat és 20 colos HRE P47 fényes fekete felniket kapott, amin a Michelin Pilot Super Sport abroncsai feszülnek.

A Nissan GT-R nem meglepő módon nagy népszerűségnek örvend a tuningcégek körében. Legutóbb például az Alpha Performance csikart ki 1600 lóerőt a japán fenevadból, de a Nismo Racing is figyelemreméltó gépet alkotott, amely 2.5 másodperc alatt gyorsul százra.